το αβγό

του Μουσικού Χωριού
forum δημιουργίας

avgo-xoros-2To αβγό είναι η αστική έδρα της διεθνούς μουσικής κοινότητας «Μουσικό Χωριό» που διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "arTree" για 11 συνεχόμενα χρόνια.

Το «αβγό» είναι ένας πρώην βιοτεχνικός, ενιαίος χώρος 150 τετραγωνικών μέτρων που έχει ανακαινιστεί για να φιλοξενεί εργαστήρια, ζωντανές μουσικές ακροάσεις και ποικίλες ομαδικές δράσεις.

Στο «αβγό» εκκολάπτονται νεογνές μουσικές ιδέες και σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής και της εαρινής περιόδου, πάντα σε διάδραση με τα project και τις κατευθύνσεις του «Μουσικού Χωριού».

Ειδικότερα, ασκούνται η «δια βίου» μουσική πράξη, ο καλλιτεχνικός στοχασμός και η επίγνωση, μέσα από δύο κύκλους συμβιωτικών εργαστηρίων, ομαδικών συνεδριών yoga, σεμιναρίων, residencies, θεματικών συζητήσεων, συναυλιών, προβολών και παραστάσεων μουσικού θεάτρου και χορού.


Oκτώβριος 2018 - Ιούνιος 2019

Eκδήλωση ενδιαφέροντος και εγγραφές για όλα τα έκτακτα εργαστήρια:
μέχρι 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του κάθε εργαστηρίου.

Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε online την αίτηση συμμετοχής σε εργαστήριο

Εγγραφές και Πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πατήστε εδώ για να κάνετε online κράτηση θέσεων για παράσταση

Οι κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online, εναλλακτικά με
αποστολή email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Οι κρατήσεις θα γίνονται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα αντιστοιχούν σε 50 άτομα.
 
Διεύθυνση:
Bαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
www.music-village.gr/avgo
www.facebook.com/toavgo
www.music-village.gr


H ομάδα arTree

Η ομάδα της arTree συγκροτήθηκε το 2006 στη Θεσσαλονίκη με στόχο την ίδρυση του «Μουσικού Χωριού», στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.

Σήμερα, ο στενός πυρήνας της ομάδας απαρτίζεται από τους:

Μαριάννα Αστρακά
Θύμιο Ατζακά
Γιώργο - Εμμανουήλ Λαζαρίδη
Κώστα Μακρυγιαννάκη
Γιώργο Φωτιάδη

artree
Το Μουσικό Χωριό είναι η πρώτη διεθνής μουσική κοινότητα στην Ελλάδα και σήμερα, μετά από 11 χρόνια παρουσίας, διοργανώνεται από την Αστική μή Κερδοσκοπική Εταιρία Μουσικών Παρεμβάσεων arTree σε συνεργασία με τη

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ (Ίδρυμα Ωνάση)
και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου


Η διοργάνωση στοχεύει:

· Στην προγραμματισμένη ή αυθόρμητη εκτέλεση μουσικών ιδεών, έργων και δρώμενων και την παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και projects μεταξύ διεθνών καλλιτεχνών και ανθρώπων της τέχνης γενικότερα.

· Στην υλοποίηση εκπαιδευτικών ενοτήτων υπό την μορφή εργαστηρίων/masterclasses ομαδικής δράσης, τα οποία συντονίζονται σε συνεργασία με Έλληνες και αλλοδαπούς καλλιτέχνες με αναγνωρισμένη δράση στο χώρο της σύγχρονης ή ιστορικής δημιουργίας και εκτέλεσης. Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων στο σύνολο τους αποβλέπουν σε ευρείες και ουσιαστικές προσεγγίσεις της μουσικής τέχνης, ενώ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτότυπους τομείς που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στα ελληνικά προγράμματα μουσικών σπουδών.

· Στην δημιουργία μίας διεθνούς αναπτυσσόμενης κοινότητας αλληλουποστηριζόμενων καλλιτεχνών, τόσο σε επίπεδο συλλογικής μουσικής εκτέλεσης, όσο παραγωγής και διανομής καλλιτεχνικού υλικού.


Περισσότερα για το Μουσικό Χωριό στο www.music-village.gr