Eργαστήριο Βαλκανικής Μουσικής (Στόικος - Βουγιούκας)

Εισηγητές:
Παντελής Στόικος - τρομπέτα
Δήμος Βουγιούκας - ακκορντεόν


Σάββατο 5 -  Κυριακή 6 Απριλίου 2014 // 12 ώρες 
Ωράριο: 11.00 - 14.00 & 16.00 - 19.00
Eγγραφές: μέχρι 1 Απριλίου 2014
Εισφορά μέλους: €80
Δύο από τους σημαντικότερους μουσικούς των βαλκανικών λαϊκών παραδόσεων (και όχι μόνο), προσφέρουν ένα διήμερο εντατικό εργαστήριο που απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες όλων των οργάνων. Οι εισηγητές θα εργαστούν επάνω στις παρακάτω θεματικές:

- βαλκανικά μουσικά ιδιώματα
- τσιγγάνικη μουσική στο χώρο των Βαλκανίων
- κοινά στοιχεία ανάμεσα σε ελληνικούς σκοπούς της Θράκης & Μακεδονίας και σε οργανικούς σκοπούς των Βαλκανίων.
- αυτοσχεδιασμός στη βαλκανική μουσική.
- μουσικά σύνολαΠαντελής Στόικος (τρομπέτα)

Ο Παντελής Στόικος ξεκίνησε την επαφή του με τη μουσική το 1990 μελετώντας μουσική θεωρία και πιάνο... Το 1994 κάνει τα πρώτα μαθήματα στην τρομπέτα παράλληλα με το πιάνο,και το 1996 εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει εκεί τις σπουδές του στο Νέο ωδείο Θεσσαλονίκης - μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης μουσικών σχολών. Στη διάρκεια της παραμόνης του στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και πήρε το πτυχίο της αρμονίας και αντίστιξης. Φοίτησε στη σχολή τρομπέτας στην τάξη πτυχίου με δάσκαλο τον Τάσο Γιαμουρίδη.Πήρε το πτυχίο τρομπέτας με άριστα παμψηφεί και με διάκριση. Παρακολούθησε σεμινάρια κορυφαίων δεξιοτεχνών της τρομπέτας όπως του Γεράσιμου Ιωαννίδη, Άνθη Σωκράτη και Allen Vizzutti. Επίσης παρακολούθησε το σεμινάριο και μουσικό εργαστήρι με τον Ivo Papazov με θέμα “Η ανανέωση της παραδοσιακής μουσικής μέσα απο το πνεύμα της jazz”... O Παντελής Στόικος κινείται στους ήχους της περιοχής του έχοντας στοιχεία jazz και κλασικής μουσικής... Το 1997 συνεργάζεται ως μέλος στο συγκρότημα “Μπάντα της Φλώρινας”και το 1999 στο συγκρότημα του Κώστα Θεοδώρου. Επίσης είναι μέλος στην διαβαλκανική ορχήστρα όπου συγκεντρώνει σημαντικούς μουσικούς των βαλκανίων. Ίδρυσε το “Ακριτικό Τρίο” με Φλωρινιώτες δεξιοτέχνες και το dueto “improvisation in balkan jazz” που τώρα με την συμμετοχή του Αλέξανδρου Παπαδόπουλου στα τύμπανα μετονομάστηκε σε “Τρίο Βαλκάνο”. Το 2000 συνεργαργάζεται ως μέλος στο συκγροτημα ¨Λαικεδέλικα¨ με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου εως το 2007 και το 2001 συνεργάζεται επίσης ως μέλος στο συγκρότημα¨ορχήστρα του δρόμου¨ με τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο, και την Ευανθία Ρεμπούτσικα εως τώρα... Ο Παντελής Στόικος έχει δημιουργήσει ένα δικό του στύλ πάνω στην παραδοσιακή μουσική. Έχοντας στοιχεία απο τον Ivo Papazov (κλαρίνο) παίζει με μουσικούς όπως τους Ivo Papasov, Nedyalko Nedyalkov, Petar Ralchev, Theodosii Spassov, Ferus Mustafov, Okay Temiz, Micuei Godard, Micuei Marre, Μιχάλη Σιγανίδη, Κώστα Αναστασιάδη, Κώστα Θεοδώρου, Διονύση Σαββόπουλο Χάρις Αλεξίου Θανάση Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Παναγιώτη Καλατζόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Φλώρο Φλωρίδη κ.α... Στο ενεργητικό του έχει μεγάλο αριθμό συναυλιών σε όλη την ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία. . .... .... Δισκογραφία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ.. ΘΡΑΥΣΕΙΣ (2004-ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ) .. TRIO BALKANO – "SOME TIME NOW” MELISSAMUSIC (2006) .... ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΉ.. -“Μπάντα της Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη με τον Φλώρο Φλωρίδη” (ANO KATO RECORDS).. -“Μπάντα της Φλώρινας ΙΙ” (LYRA).. -Theodosii Spassov-Κώστας Θεοδώρου και φίλοι “Ηχοτοπία” (FM RECORDS).. -Θανάσης Παπακωνσταντίνου “Αγρύπνια” (LYRA).. -Αλκίνοος Ιωαννίδης “ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ”(A UNIVERSAL MUSIC COMPANY).. -Μιχάλης Σιγανίδης “ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ” (LYRA).Δήμος Βουγιούκας (Ακορντεόν)

Ο Δήμος Βουγιούκας γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία Βόλου το 1982. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές, στo ακορντεόν, σε ηλικία 11 χρόνων στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας από όπου και αποφοίτησε ως πτυχιούχος με άριστα παμψηφεί τον Ιούνιο του 2002.Συνέχεισε τις σπουδές του στο ακορντεόν στο ωδείο “Φίλιππος Νάκας” με τον Ηρακλή Βαβάτσικα. Τον Μάιο του 2005 διακρίθηκε με το 2ο Βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν, στα Γρεβενά.
Έχει συνεργαστεί με γνωστούς σολίστες του ακορντεόν των Βαλκανίων όπως o Ionica Minune,ο Petar Ralchev. RobyLakatos .Επίσης έχει συνεργαστεί με ερμηνευτές του ρεμπέτικου, του λαϊκού και του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού όπως ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νένα Βενετσάνο Μπάμπης Τσέρτος, Χρίστος Τσιαμούλης, ο Πέτρος Γαϊτάνος, η Σοφία Παπάζογλου, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία Νανά Μούσκουρη κ.α. Συμμετέχει στην ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» ως σολίστ, επιμελείται πολλές ενορχηστρώσεις της και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Το ενεργητικό του εμπλουτίζεται και με συναυλίες εκτός Ελλάδας, στην Ελβετία, στη Σουϊδία, στη Φινλανδία, στη Κύπρο, στην Ιταλία, στην Ουκρανία, στη Γερμανία, στη Νέα Υόρκη,Βέλγιο,στη Πορτογαλία, στη Τουρκία, στη Ρουμανία, στην Αυστραλία κ.α. Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων "Άττικα" παίζοντας μουσικές ρετρό, καντσονέτες κ.α.
Έχει διδάξει το Βαλκανικό και λαϊκό ιδίωμα στο ακορντεόν στα πλαίσια σεμιναρίων του Μουσικού χωριού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου καθώς επίσης και στο Βέλγιο ( AKDTworkshop). Έχει συμμετάσχει σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Κυκλοφορεί η προσωπική του δισκογραφική δουλεία με τίτλο «Φωνές του Αέρα» από την UNIVERSAL MUSIC με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.