Ημερήσιο εργαστήριο για τον τροπικό αυτοσχεδιασμό με το Μιχάλη Κουλουμή

"Τροπικός αυτοσχεδιασμός (ταξίμι) στο βιολί. Δομή-Ανάπτυξη-Ερμηνεία στην Οθωμανική κλασική μουσική".

Εισηγητής:

Μιχάλης Κουλουμής

Σάββατο 3 Μαίου 2014 // 6 ώρες 
Ωράριο: 12.00 - 18.00
Eγγραφές: συνεχώς

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς που έχουν τουλάχιστον στοιχειώδη γνώση πάνω στο αντικείμενο και παίζουν τοξωτά όργανα (βιολί, πολίτικη λύρα, yayli tanbur, βιολοντσέλο, κλπ).

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει συναυλία με το Μιχάλη Κουλουμή (βιολί) και τον Θανάση Κουλεντιανό (κανονάκι)

Για ηλεκτρονική κράτηση θέσης παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ.
Για περισσότερα σχετικά με τη συναυλία παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ.

Μιχάλης Κουλουμής

Ο Μιχάλης Κουλουμής γεννήθηκε στην Κύπρο. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών, όπου τα ακούσματα και οι μελωδίες από παραδοσιακά τραγούδια ήταν το προζύμι μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε ο μουσικός του χαρακτήρας.

H σχέση του με τη δυτική μουσική αρχίζει από τα μαθητικά χρόνια, όπου παρακολουθεί πολυετή μαθήματα κλασσικού βιολιού με καθηγητή τον Γιώργο Ζυμπουλάκη. Στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι προσωπικές του αναζητήσεις, όμως, τον οδήγησαν στις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Έλαβε το πτυχίο παραδοσιακού βιολιού από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα, με καθηγητή το Γιώργο Μαρινάκη. Ακολούθως, παρακολούθησε μαθήματα master-class βιολιού με τον Baki Kemancı και τον Nedim Nalbantoglu. Η θέλησή του για να εμβαθύνει τις γνώσεις του σχετικά με τη Λόγια μουσική της Κωνσταντινούπολης, τον οδήγησε στους Kudsi Erguner, Omer Erdogdular, Murat Aydemir και Ross Daly, όπου μελέτησε μαζί τους το ρεπερτόριο, το ύφος, τον τροπικό αυτοσχεδιασμό και το θεωρητικό υπόβαθρο αυτής της μουσικής.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποφοίτησε με Άριστα και με την υψηλότερη βαθμολογία "10/10", τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Rotterdam Conservatoire (Codarts), με εξειδίκευση Violin Performance (Ottoman Art music / Taksim).

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Ελένη Βιτάλη, Χρόνη Αηδονίδη, Νίκο Σαραγούδα, Παναγιώτη Λάλεζα, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Ciğdem Aslan, Σωκράτη Σινόπουλο, Keyvan Chemirani, Halim Al-Khatib, David Lynch, Κυριάκο Καλαϊτζίδη, Takoushis-Karapatakis Quartet, Selim Sesler, Ahmet Aslan, Χρήστο Τσιαμούλη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Σοφία Παπάζογλου, Γιώτα Βέη.

Έχει παίξει βιολί σε ηχογραφήσεις δίσκων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (Νανά Μούσχουρη, Gabriel Yared, Kudsi Ergüner, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Χρήστος Σίκκης, Μάριος Τακούσιης) ενώ έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και στην Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ιταλία, Αίγυπτο, Τουρκία και Αυστραλία.

Παράλληλα, σε πιο δημιουργικό επίπεδο, τις επόμενες βδομάδες αναμένεται να κυκλοφορήσει την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, με υλικό από την παράδοση της Κύπρου.

Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.