Diaplous

Συναυλία με τον Κώστα Αναστασιάδη και τον Δημήτρη Μαχλή

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 // ώρα 21.00 // είσοδος 7€
 

Ο Δημήτρης Μαχλής και ο Κώστας Αναστασιάδης (Diaplous), φέρνουν από το Λος Άντζελες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ένα μαγικό κράμα παραδοσιακών ήχων συνυφασμένων με τζαζ χρώματα. 

 

 

 

 

Κράτηση θέσης στο
http://avgo.music-village.gr/booking
και στο 6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)

 


 

Δημήτρης Μαχλής

Ο Δημήτρης Μαχλής είναι γνωστός στους μουσικούς κύκλους ως ένας εκλεκτικός ερμηνευτής πολλών μουσικών παραδόσεων. Παίζει ούτι, κιθάρα και συνθέτει μουσική, με έδρα του το Λος Άντζελες. Από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο Λος Άντζελες, οι δεξιότητες του Δημήτρη στο ούτι, την κιθάρα και άλλα έγχορδα όργανα του χάρισαν εμπειρίες με  πλούσιες ποικιλίες εκτελέσεων και ηχογραφήσεων.

Ο Δημήτρης είχε την τύχη να εκπαιδευτεί τόσο στα Δυτικά όσο και στα Ανατολικά μουσικά συστήματα. Είναι ένας μουσικός με βάθος και ευελιξία. Παίζοντας με διάφορα όργανα, έχει αναπτύξει το δικό του ύφος,  επηρεασμένο από τη soul  και αυθεντικό, τόσο γήινο και ταυτόχρονα περίπλοκο.


Σπούδασε το ούτι δίπλα στον οργανοπαίκτη Ustad Necati Celik από την Κωνσταντινούπολη.

Στις πρόσφατες δισκογραφικές του δουλειές περιλαμβάνονται  η βραβευμένη με  Όσκαρ  ταινία "Argo" του Ben Affleck με τον συνθέτη Alexander Desplat, το  άλμπουμ "Huun Huur Tu" με τoν Carmen Rizzo, το άλμπουμ "Vino" με τον Robi Draco Rosa, το άλμπουμ «Ο Σαμάνος" των Διονύση Σαββόπουλου-Θανάση Παπακωνσταντίνου.  Ο Δημήτρης συνέβαλε με τη μουσική του στο ντοκυμαντέρ του Michael Apted  “The Power of the Game”  και συμμετείχε στο soundtrack  της ταινίας “Clash of the Titans 2″. Εγραψε επίσης επίσης  τη μουσική για την πρόσφατη ταινία μικρού μήκους "Coffee and Sugar" του Ian Truitner και συμμετέχει στο soundtrack της ταινίας μεγάλου μήκους "The Algerian" του Giovanni Zelko.
Ο Δημήτρης έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις  και περιοδείες σε όλο τον κόσμο με καλλιτέχνες όπως ο A.R. Rahman, οι Axiom of Choice, ο Διονύσης Σαββόπουλος, οι Niyaz, ο Freddie Hubbard, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Kevyn Lettau, ο Russell Ferrante, και άλλοι.
Ως  συνθέτης έχει δημιουργήσει στα έργα του ένα πρώτυπο διαπολιτισμικής επικονίασης. Συνθέτει όλη την πρωτότυπη μουσική για τα έργα του, που περιλαμβάνουν τέσσερα άλμπουμ: με το  ντουέτο του "Wahid" με τον τρεις φορές υποψήφιο για τα βραβεία Grammy Chris Wabish, το "Protoleia" με τους Mahlis – Panos Project (με τον Toss Panos) , το "Prana" με το τρίο του (Dan Lutz στο μπάσο) και το Prana and "Aphrodite Moves On" με το ηλεκτρικό κουαρτέτο του Babaghanoush (Ralph Humphrey ντραμς και κρουστά,  Antti Suzuki σαξόφωνο και  Jerry Watts μπάσο).

 

Αναστασιάδης Κώστας


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Η κλίση του στη μουσική εκδηλώθηκε από τα παιδικά του χρόνια και τελικά απέκτησε τα πρώτα του τύμπανα σε ηλικία 13 ετών. Αυτοδίδακτος μουσικός παίρνει μέρος σε τοπικά συγκροτήματα της εποχής και το 1986 αρχίζει η επαγγελματική του καριέρα και συνεργάζεται με καλλιτέχνες της χώρας του.


Το 1992 η δίψα του για γνώση τον οδηγεί στην Αμερική και παίρνει μαθήματα μουσικής στο Musicians Institute της Καλιφόρνια.
Στο διάστημα της εξάμηνης φοίτησής του (Percussion Institute) καινοτομεί ανακαλύπτοντας μία μέθοδο με το όνομα «Κύκλοι του Ρυθμού» η οποία αναγνωρίστηκε από μουσικούς υψηλού επιπέδου όπως: Jack Dejonette, Vinnie Colaiuta, Ralph Humphrey, Casey Scheuerel κ.α. Επίσης λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία στο επαγγελματικό τέστ (vocational).


Οι επαναστατικές του ιδέες τιμήθηκαν από το Μ.Ι.Τ., καθιερώνοντας τον έπαινο του «Μοναδικού Ιδιαίτερου Στυλίστα» ("Unique Individual Stylist Award").


Μετά το τέλος των σπουδών του διδάσκει στο P.Ι.Τ. παραδίδει σεμινάρια και παίρνει μέρος σε ζωντανές εμφανίσεις με τους Jimmy Mahlis, Kim Stown, The Hellenic Sounds, Brett Garsed, T.J. Helmerich,Tamir Hendelman κ.α.


Το 1997 επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεργάζεται με τους Theodossi Spassov, Ahmet Misirli, Levent Yildirim, Tars Lootens, Κώστας Θεοδώρου Q, Θύμιος Ατζακάς, Petar Ralchev, Manhatan Vibes, Γιώργος Λαζαρίδης, Trilok Gurtu, Μαρία Μανουσάκη, Thomas Siffling, Haig Yazdjian, Πέτρος Δραγούμης, Valeri Dimchev, Hayden Chisholm, Erkan Ogur, Milcho Leviev, Simon Nabatov, Bojan Z, Martin Gjakonovski, Πέτρος Κλαμπάνης και πολλούς άλλους.


Τελευταία συνεργάζεται με τους: Fik-oh, Saos trio, Hemus Colective κ.α. Δικά του μουσικά σύνολα, Diaplus, Didjidimensions, Kostas Anastasiadis trio.


Σεβόμενος τις ρίζες του ερευνά την παράδοση και την εξέλιξη τής δημιουργώντας ένα φρέσκο κράμα ήχων και διαθέσεων.
Παίζει με Gabriel drum set, Istanbul Mehmet Cymbals, Cympad