Συναυλία με τους VALIA CALDA

Παρουσίαση Δίσκου

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 // ώρα 21.00 // είσοδος 7€

 Οι Valia Calda έρχονται για πρώτη στο Αυγό ως μέρος μιας σειράς εμφανίσεων στην Ελλάδα για την παρουσίαση της καινούριας τους δισκογραφικής δουλείας.

Valia Calda είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο από τους αδελφούς Θοδωρή και Νίκο Ζιάρκα. Μία ιδέα που ξεκίνησε λόγο του τού κοινού τους ενδιαφέροντος για την σύνθεση μουσικού υλικού το οποίο είναι έντονα επηρεασμένο από την Ελληνική Παράδοση καθώς αντλεί επιρροές και από πολλά άλλα μουσικά είδη.
Η ανάμειξη του Νίκου και του Θοδωρή με την ελληνική παραδοσιακή μουσική από μικρή ηλικία μαζί με το μετέπειτα ενδιαφέρον για την σύγχρονη μουσική,  τους παρότρυνε να συνδυάσουν στην μουσική των Valia Calda, μεσογειακούς ήχους, avant garde jazz, τους σύνθετους ρυθμούς των Βαλκανίων και τον ελεύθερου αυτοσχεδιασμό.


Η ποικιλομορφία της ρυθμικής γλώσσας, των αυτοσχεδιασμών, και των ήχων, καθώς και οι πειραματικές διασκευές Ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών αποτελούν το μουσικό υλικό του συγκροτήματος. Κάθε μέλος προσεγγίζει αυτό το υλικό με ιδιαίτερη δημιουργικότητα διευρύνοντας τις ηχητικές δυνατότητες και την εξέλιξη του σχήματος.
 
Οι Valia Calda ήταν πρόσφατα καλεσμένοι να δώσουν μια συναυλία στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στο πλαίσιο συναυλιών του BBC Proms, όπου η συγκεκριμένη συναυλία ηχογραφήθηκε και αναμεταδόθηκε από το BBC Radio 3. Άλλες πρόσφατες εμφανίσεις συμπεριλαμβάνουν το London Jazz Festival ‘14, Cambridge Jazz Weekend, κ.α.


Η πρώτη τους δισκογραφική δουλεία (ΕP) κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014 ως αυτόνομη παραγωγή. 
Το σχήμα αποτελείται από τους:
 
Rob Milne: μπάσο κλαρινέτο & κλαρινέτο
Sam Warner: τρομπέτα και φλικόρνο
Νίκο Ζιάρκα: ηλ. κιθάρα, ούτι και ηλεκτρονικά
Θοδωρή Ζιάρκα: κοντραμπάσο
Gaspar Sena: τύμπανα.
 
Links:

Website: http://www.valiacaldaproject.com/Bandcamp:
http://valiacaldaproject.bandcamp.com/Soundcloud:
https://soundcloud.com/valiacaldaprojectFacebook:
https://www.facebook.com/valiacaldaproject

Youtube: https://www.youtube.com/user/valiacaldaproject
Twitter
: https://twitter.com/ValiaCaldaproje