Πέρα στον Ελαφοπόταμο ΙΙ - φωνητική επαναφωνοθέτηση

Διδασκαλία: Γιάννης Δεσποτάκης

Σάββατο & Κυριακή 10/11 Ιανουαρίου 2015
Κόστος Εισφοράς: 25 ευρώ
Ωράριο: 11.30 - 15.30

 

...σε συνεχεία με το προηγούμενο επεισόδιο στο οποίο ασχοληθήκαμε με ενόργανη γυμναστική για τα εσωτερικά μας ζωτικά όργανα με την χρήση αρμονικών (overtones) καθώς και με μια μικρή εισαγωγή στο παραδοσιακό μογγολικό τραγούδι, εδώ θα κολυμπήσουμε στα κρυστάλλινα νερά του Ελαφοποτάμου, θα σκαρφαλώσουμε σε Λόφους, θα καλπάσουμε σε πεδιάδες και αφού ελλοχεύσουμε αρκετά πίσω απ τους εσώτερους λοβούς μας, καταλήγουμε να κάνουμε τραμπάλα σε μπαλαλαϊκή κεντρική αγορά της Δαχομέης.

Όλα μέσα από το πρίσμα ενός βιωματικού ελευθέρου-απελευθερωτικού αυτοσχεδιασμού

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό προς όλους ανεξάρτητα ακαδημαϊκής η μη κατάρτισης και ανεξαιρέτως μουσικού οργάνου.

 

 

 

Ο Κωνσταντίνος Μίχος ενδιαφέρεται για το ContactImprovisation από την πρώτη ημέρα που αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χορό, το καλοκαίρι του 1980.

Από τότε, εξερευνά τις δυνατότητες του σαν δραματουργικού μέσου με παραστάσεις με την ομάδα χορού Λάθος Κίνηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συμβατικά πλαίσια (Φεστιβάλ Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής) και δημόσιους χώρους (Προσφυγικά Λεωφ. Αλεξάνδρας, κελιά Γερμανικών δυνάμεων κατοχής κ.α), εισαγάγει το ContactImprovisation στην επίσημη εκπαίδευση στην Ελλάδα διδάσκοντας σε ανώτερες σχολές χορού, πανεπιστήμια, καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, νομιμοποιεί την δημόσια παρουσία του οργανώνοντας συνέδρια και jam και εξακολουθεί να το πιστεύει σαν ένα μοναδικό δρόμο πολιτικής συνειδητοποίησης και κοινωνικής συσπείρωσης.

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ONLINE ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ
Πληροφορίες: 694648465


 

Γεννήθηκε ( φυσικά ) στην Αθήνα .

Από μικρός έδειξε ότι έχει μεγάλη έφεση στα κλαπατσίμπαλα, ανακαλύπτοντας ξυλάκια για κινέζικο ( γνωστά και ως chopsticks ) στην κουζίνα της μαμάς του.

Δέχτηκε μαθήματα από πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι ένας ένας στάθηκε βασικός καταλύτης στην ανακάλυψη του πραγματικού του εαυτού.

Κομβικοί σταθμοί στην μέχρι τώρα ζωή του στάθηκαν ( με χρονολογική σειρά ) :

α) Το Άμστερνταμ όπου αποφασίζει να αφοσιωθεί στην μουσική έκφραση και κάνει τα πρώτα δειλά βήματα ως performer καθώς και ως μουσικός του δρόμου - street musician

β) Το Βερολίνο όπου γνωρίζει μουσικούς καλλιτέχνες και έρχεται σε επαφή με ένα ρεύμα μουσικής έκφρασης το οποίο τον συνεπήρε (και τον σήκωσε) με αποτέλεσμα να κρυώσει. Από τότε έμεινε μόνιμα ασθενής και οδοιπόρος.

Προσπαθεί και τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει, να μην ψυχαναγκάζεται για τίποτε.

Αισθάνεται ψυχικά υγιής που έχει βρει αυτό που πραγματικά θέλει, γιατί
α υ τ ό ε ί ν α ι.

Πιστεύει ότι ένα από τα πράγματα που έχει βοηθήσει δραστικότατα την ψυχοσύνθεση του, είναι η ενασχόλησή του τα τελευταία 7 χρόνια με την παραδοσιακή μογγολική τέχνη τραγουδιού s ( γνωστό και ως overtone singing) διότι δρα σαν το κρυστάλλινο νερό που ανοίγει όλα τα ενεργειακά κανάλια (γνωστά και ως chakras)

Μαγειρεύει καθημερινά και πολύ καλά μάλιστα.

Σήμερα, ζει στην Αθήνα. Συνεργάζεται με μουσικούς, τραγουδοποιούς, ηθοποιούς...

Παίζει μουσική στον δρόμο και σε μουσικές σκηνές, δίνει σόλο παραστάσεις ( solo performances) για φωνή, σώμα, κρουστά, κύμβαλα, πιάνο.
Από τις αρχές του 2014 μαζί με τον Αντώνη Σταυρινό δίνουν παραστάσεις ελεύθερου βιωματικού αυτοσχεδιασμού είτε ως ντουέτο είτε με μεγαλύτερα σύνολα.

Μέσα από την συνεχή μεταβολή της φόρμας, παραμένει ένας συνεχής ερευνητής του ήχου
των υπαρξιακών του ανακαλύψεων.