Συναυλία με τον Μιχάλη Κουλουμή & τον Efrén López


Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 // ώρα 21.00 // είσοδος 7€

O Μιχάλης Κουλουμής, ένας από τους δυναμικότερους νέους βιολιστές της ανατολικής μουσικής, έρχεται από το Λονδίνο για να συμπράξει για πρώτη φορά με τον Ισπανό πολυοργανίστα, συνθέτη και παραγωγό Efrén López.

Με τη μοναδική εκφραστικότητα και αισθαντικότητα που τους χαρακτηρίζει, μας ταξιδεύουν μέσα από τις πρωτότυπες συνθέσεις και τους αυτοσχεδιασμούς τους σε καινούργια μουσικά μονοπάτια τόσο της Δύσης όσο και της Ανατολής. 
Μιχάλης Κουλουμής

Ο Μιχάλης Κουλουμής γεννήθηκε στην Κύπρο. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών, όπου τα ακούσματα και οι μελωδίες από παραδοσιακά τραγούδια ήταν το προζύμι μέσα στο οποίο θα ξεκινούσε και θα διαπλαθόταν η σχέση του με τη μουσική. H επαφή του με τη δυτική μουσική άρχισε από τα μαθητικά χρόνια, κάνοντας πολυετή μαθήματα κλασικού βιολιού με καθηγητή τον Γιώργο Ζυμπουλάκη. Στη συνέχεια, σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι προσωπικές του αναζητήσεις, όμως, τον οδήγησαν στις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Έλαβε το πτυχίο παραδοσιακού βιολιού από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα, με καθηγητή τον Γιώργο Μαρινάκη, ενώ παρακολούθησε μαθήματα master-class βιολιού με τον Baki Kemanci και τον Serdar Pazarcioglu στην Κωνσταντινούπολη, τον Στάθη Κουκουλάρη και τον Nedim Nalbantoglu, καθώς και εργαστήρια κλασικής οθωμανικής μουσικής με τους Kudsi Erguner, Murat Aydemir και Omer Erdogdular και ενορχήστρωσης και τροπικής μουσικής θεωρίας με τον Ross Daly.

Έχει εμφανιστεί σε μουσικά προγράμματα της κυπριακής, της ελληνικής, της γαλλικής και της βρετανικής κρατικής τηλεόρασης. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους: Nανά Μούσχουρη, Gabriel Yared, Ελένη Βιτάλη, Χρόνη Αηδονίδη, Νίκο Σαραγούδα, Δημήτρη Μπάση, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Kudsi Erguner, Keyvan Chemirani, Halim Al- Khatib, David Lynch, Efrén López, Zohar Fresco, Cigdem Aslan, Κυριάκο Καλαϊτζίδη, Takoushis-Karapatakis Project, Selim Sesler, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Γιώτα Βέη, Χρήστο Σίκκη. Έχει παίξει βιολί σε μεγάλο αριθμό ηχογραφήσεων, ενώ συμμετείχε και σε συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και σε μεγάλα θέατρα της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Αυστραλίας.
Το 2013 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του με ειδίκευση Violin Performance in World music (Ottoman Art music-Taksim) στο Rotterdam Conservatoire (Codarts). Βραβεύτηκε για την άριστη επίδοσή του με τον τίτλο “10/10, Excellence in Performance” από το Friends of Codarts Foundation.

Είναι βασικό μέλος του Lingua Franca Ensemble, ενός κουαρτέτου μουσικών, οι οποίοι με πρωτότυπες δικές τους συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς επιχειρούν να δώσουν μια καινούργια πνοή στην τροπική μουσική της Ανατολής. Παραδίδει μαθήματα master-class βιολιού σε φοιτητές του Rotterdam Conservatoire στην Ολλανδία, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο Soil - Πρώτες Ύλες, το πρωτογενές υλικό της οποίας είναι επηρεασμένο από παραδοσιακές μελωδίες της Κύπρου.
Ο Μιχάλης Κουλουμής ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.


Efren Lopez
www.efrenlopez.net