Τοπία και Ατμόσφαιρες

Κινησιολογικό εργαστήριο με την Μαρία Λάππα

Σάββατο 21/2 και Κυριακή 22/2
Ωράριο: 12:00-17:00

Ποσό εισφοράς: €50 (10 ώρες)
Πληροφορίες: 6946458465
Στο παρόν ερευνητικό εργαστήριο θα εμβαθύνουμε στην δυνατότητα και την ικανότητα του εκτελεστή να καλλιεργεί εσωτερικές και εξωτερικές ατμόσφαιρες.Μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις και αυτοσχεδιασμό εστιάζουμε σε νέα κινησιολογικά μονοπάτια λιγότερο γνωστά και οικεία.

Μαθαίνοντας να αντιμετωπίζουμε την κίνηση σαν ένα ολοκληρωμένο γεγονός ,εξερευνώντας τις γεωμετρικές σχέσεις που δημιουργεί με τα ζωτικά μας όργανα,τον χώρο ,του άλλους εκτελεστές ,τα αντικείμενα και το κοινό ,ερχόμαστε πιο κοντά στην αλήθεια που θέλουμε να πραγματώσουμε μέσα από τα εσωτερικά μας τοπία.

Η παρούσα εκπαιδευτική διαδικασία κινείται συνδυαστικά. Δανείζεται εργαλεία από το σωματικό και το ψυχοσωματικό θέατρο, έχοντας σαν κύριο άξονα της το Butoh και παραμένοντας ανοικτή στα ερεθίσματα και στην ροή.
Το butoh αντιμετωπίζει το σώμα σαν ένα συνολικό φιλοσοφικό φαινόμενο όχι σαν καποιο εργαλείο που χρειάζεται συνεχώς να αποδεικνύει την υπερφυσικές του ικανότητες..Στο butoh δουλεύουμε με τον αργό ρυθμό,αλλά και με την έκρηξη,ο αργός ρυθμός είναι ένα μέσο,δεν σημαίνει όμως ότι το butoh είναι μόνο αργός ρυθμός όπως πολλοί συνηθίζουν να πιστεύουν.Δουλεύουμε με την αντίληψή και την ενεργοποίηση της εσωτερικής κίνησης όπως και με τους τρόπους που αυτή γίνεται εξωτερική ,χρησιμοποιώντας τις τέσσερις βασικές πύλες τους φυσικού μας σώματός.
και γιατί όχι μπορούμε να χορέψουμε ένα τάγκο με τα ισχία μας..

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν :

εξισορρόπηση της αριστερής και της δεξιάς πλευράς του σώματος(αντίληψη των ημισφαιρίων)

Ενεργοποίηση της κίνησης μέσω της αναπνοής και της φώνησης

Ασκήσεις χρονικής και χωρικής αντίληψης σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την βραδύτητα (εσωτερική - εξωτερική)

Βασικά στοιχεία ανατομίας

Αυτοσχεδιασμός- Ποιητικός χορός

Δημιουργώντας εικαστικά τοπία με το σώμα
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩ
Η Μαρία Λάππα είναι εκπαιδεύτρια σωματικού θεάτρου με κεντρικό άξονα της δουλειάς το Butoh στο οποίο έχει εκπαιδευτεί από διακεκριμένους δασκάλους ανά τον κόσμο, όπως οι Grigory Glazunov και Natalia Zhestovskaya,(oddDance theater Αγία Πετρούπολη)
Atsushi Takenouchi, Katsura Kan,Masaki Iwana Simona Orinska.
Στην φιλοσοφία και πρακτική Butoh την εισήγαγαν ο Grigory Glazunov και η Natalia Zhestovskaya με τους οποίους συνεργάζεται και συνεχίζει τις σπουδές της μέχρι σήμερα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής αυτοσχεδιασμού και αρχαίου δράματος με τους Ευδόκιμο Τσολακίδη, Γιώργο Συμεωνίδη, Γιώργο Καραμίχο, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Φεντερίκο Νιέτο, Χρήστο Λύγκα, Σωτήρη Καραμεσίνη, Άρη Ρέτσο, Nigar Hasib, Shamal Amin (Lalish Theaterlabor/Vienna), John Britton, καθώς και σεμινάρια σύγχρονου χορού με τους Seol Jin Kim (Peeping Tom), Κωνσταντίνο Μίχο,Baris Mihci, Μαρία Μαυρίδου.
Έχει συμετάσχει για δυο συνεχόμενα χρόνια στο διεθνές φεστιβάλ θεατρικών μεθόδων στην Αθήνα.
Εργάζεται ως επαγγελματίας ηθοποιός και performer ενώ παράλληλα συντονίζει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό Κάποιες απο τις δουλειές της και συνεργασίες έχουν παρουσιαστεί στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης, στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" στην Αθήνα, τη 15η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου - "Συμβίωση; / Symbiosis?", στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στο θέατρο 104 των εκδόσεων Καστανιώτη, όπως και σε μικρότερους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Βρίσκεται όλο το χρόνο στο Αβγό του Μουσικού χωριού κάθε Τετάρτη και Παρασκευή με το μάθημα butoh¨ποιητική του σώματος