ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ CONTACT IMPROVISATION

Eισαγωγή στο Contact Improvisation - 2η Συνάντηση

Εισηγήτρια: Γιάννα Παπαδοπούλου
Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 // 12:00-18:00

 


Το σεμινάριο έχει στόχο την εισαγωγή μας στο ContactImprovisation με άξονα την έρευνα της κίνησης μέσα από τις φυσικές δυνάμεις και μέσα από την επικοινωνία μας στο ντουέτο αλλά και την ομάδα.

Αναφορικά θα δουλέψουμε την ενεργοποίηση τους σώματος μέσα από την πτώση και την επαναφορά, τις τεχνικές εδάφους, τη σπειροειδή κίνηση, σε ντουέτα θα δουλέψουμε από τις ασκήσεις υποστήριξης & εμπιστοσύνης ως την έρευνα και την εξέλιξη του αυτοσχεδιασμού.

Όλες οι άπειρες δυνατότητες βρίσκονται μέσα μας απλά δεν τις έχουμε ακόμα ανακαλύψει, γι' αυτό θα επικεντρωθούμε στην παρουσία μας και μαζί θα δημιουργήσουμε το χορό.

Παρακαλώ φοράτε άνετα ρούχα (μακριά μανίκια και επιγονατίδες αν υπάρχουν).

Μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας.

Δηλώσεις συμμετοχής ως τις 7/01/2016
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ.: 690.79.10519

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩ


Για το Contact Improvisation

Το Contact Improvisation ιδρύθηκε το 1972 από τον Steve Paxton, είναι γνωστό ως σύστημα αυτοσχεδιαστικού χορού που μας εκθέτει σε ένα διαφορετικό κόσμο επικοινωνίας μέσω της κίνησης που βασίζεται στο κοινό σημείο επαφής.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι χορευτές ενσωματώνουν τους νόμους της φυσικής και κινούνται σε πολλαπλούς άξονες σφαιρικά στο χωρόχρονο δημιουργώντας αμέτρητες πιθανότητες στο κινησιολογικό τους λεξιλόγιο. Αυτό που μπορεί να τεθεί ως αποτέλεσμα της πρακτικής στο Contact Improvisation είναι το άνοιγμα των αισθητήριων οργάνων και της σωματικότητας. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία στο χορό.

Γιάννα Παπαδοπούλου

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη πρώτη γνωριμία με τον κόσμο του χορού είχε το 2004 κι από τότε αφοσιώθηκε σ' αυτόν. Από το 2011 είχε την τύχη να μαθητεύσει δίπλα στη Nancy Stark Smith και με αξιόλογους συνεργάτες της μουσικούς και χορευτές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια CI με τους Nancy S.Smith, Martin Keogh, Kirstie Simson, Barbara Dilley, Daniel Lepkoff, K.J. Holmes, κ.ά.

Η Γιάννα είναι πιστοποιημένη δασκάλα IntegralHathaYogalevel Ι, ΙΙ από το Ινστιτούτο Ολικής Χάθα Γιόγκα της Νέας Υόρκης και σαν Pre και PostnatalFitnessInstructor στη προ και μεταγεννετική άσκηση. Η σχέση με τη Γιόγκα καλλιεργήθηκε κατά βάση στις Η.Π.Α. κι έκτοτε εξελίσσεται καθημερινά.

Για την προσωπική της μαθητεία παρακολουθεί δασκάλους που εδρεύουν στην Αμερική, και τα τελευταια χρόνια εξασκείται στην τεχνική Vipassana όπως διδάσκεται από τον S.N.Goenka, μια από τις αρχαιότερες τεχνικές διαλογισμού της Ινδίας. Ασχολείται με τη διδασκαλία, έρευνα και μεταφορά του αυτοσχεδιασμού στη σκηνή μέσα σε ομαδικά πλαίσια, residencies εργαστήρια, φεστιβάλ σε Ελλάδα και Η.Π.Α.