Προβολή ταινίας και παρουσίαση δίσκων με το Hayden Chisholm (New Zealand)

Πρεμιέρα του "Sysiphus Runs" (ταινία μικρού μήκους του Hayden Chisholm) και παρουσίαση του 13 CD Box Set "Cusp of Oblivion"

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 // ώρα 21.00 // είσοδος €7Sysiphus Runs ( NZ/D) - Short Film
Directed by Hayden Chisholm

Μετά από πολλές πρεμιέρες σε ευρωπαϊκές πόλεις, ο Hayden Chisholm θα παρουσιάσει την τελευταία του παραγωγή, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα. Το φιλμ, γυρισμένο στην οροσειρά τηςTramuntana στη νήσο Μallorca, επιχειρεί μία νέα ματιά στο μύθο του Σύσιφου.

O Hayden θα προβάλλει επιπλέον και μερικά making off του CD Box "Cusp of Oblivion" το οποίο περιλαμβάνει ετερόκλητες δισκογραφικές του παραγωγές που πραγματοποιήθηκαν το 2015 για λογαριασμό της Γερμανικής και Ελβετικής εθνικής ραδιοφωνίας.

Η βραδιά θα κλείσει με μία solo performance του Hayden (σαξόφωνο και Sruti Box) καθώς και με σχολιασμό / συζήτηση με το κοινό των παραπάνω έργων.

 

Περισσότερα για τη solo performance: 
https://www.youtube.com/watch?v=J9cYqAqq3nI

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ
Cusp of Oblivion CD Box


MT14    CUSP OF OBLIVION -   Hayden Chisholm Quintet    ( HC, Evi Filippou, Achim Kaufmann, Petter Eldh, John Hollenbeck )
MT15    SYSIPHUS RUNS  -   Music for the Short Film ( HC, Philip Zoubek, Bruno Müller)
MT16    THE VOID BETWEEN US -  Hayden Chisholm Trio   (HC, Petter Eldh, Jonas Burgwinkel - DLF Aufnahme)
MT 17   FINN AGAIN WAKES      - Hayden Chisholm reads from Finnegans Wake
MT18    TEMPTATION  -   Chisholm, Avramovic, Penman, Rückert
MT19    GLOWING CORE   Installation and Film Music for Rebecca Horn by Hayden Chisholm   
MT 20   WHEN Eb LOVED A     Hayden Chisholm, Evi Filippou ( DLF Aufnahme)
MT 21   CASSIOPEIAN SLOW DANCE    Hayden Chisholm, , Marcus Schmickler, Philip Zoubek    
MT 22   ACE OF MY HEART   -  Lucerne Jazz Orchesttra feat. Lucia Cadotsch ( Swiss Radio Production)
MT23    TRANSITIONING ALPHA THETA  -   Hayden Chisholm  ( Works for Saxophone Ensemble)
MT24    SACRED LOVE AND PAIN     -   Hayden Chisholm Trio ( HC, Phil Donkin, Jonas Burgwinkel- DLF Aufnahme)
MT 25   ORCALE HYMNS     - Hayden Chisholm
MT 26   STAR SHEPHERD     -  Hayden Chisholm Trio   ( HC, Achim Kaufmann, Petter Eldh - DLF Aufnahme)

Hayden Chisholm
haydenchisholm.net
www.softspeakers.com

Ο Νεοζηλανδός σαξοφωνίστας και συνθέτης και performer Hayden Chisholm, αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού – καλλιτέχνη, έχοντας διεθνή πολυεπίπεδη δράση τόσο στο χώρο της performance, όσο και στη δημιουργική jazz και τη σύγχρονη μουσική γενικότερα. Το 1993 βρέθηκε στην Ελβετία και στη συνέχεια στη Γερμανία, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο σαξόφωνο και τη σύνθεση (Μουσική Ακαδημία της Κολονίας) με τηη υποτροφία DAAD. To 1997, περιόδευσε ως υπότροφος του γερμανικού κράτους στις βαλκανικές χώρες για να μελετήσει τις ντόπιες μουσικές παραδόσεις και τις εφαρμογές τους στα πνευστά όργανα ενώ μαθήτευσε ως μουσικός στην Ινδία και την Ιαπωνία.

Η πρώτη του ευρεία αναγνώριση προέκυψε από τη σταθερή συνεργασία του με τη διεθνούς φήμης εικαστικό, συγγραφέα και σκηνοθέτη Rebbeca Horn, για installations και projects, της οποίας συνέθεσε και ηχογράφησε μουσικά έργα. Έτσι, περιοδεύοντας μαζί της, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη μουσική του σε αίθουσες τέχνης και μουσεία σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Το 1996, ηχογράφησε τον πρώτο του σόλο δίσκο (circle) και ακολουθούν άλλοι επτά. Eπίσης, είναι μέλος πολλών επώνυμων συγκροτημάτων από το χώρο της σύγχρονης pop και rock-jazz μουσικής, όπως οι Root 70 του Nils Wogram, Burnt Friedman and Jacki Liebezeit, Flanger and Pluramon κ.ά.

Από το 1995, ταξιδεύει ασταμάτητα σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Αφρική και Ασία, παρουσιάζοντας και εκτελώντας τη μουσική του σε μεγάλα φεστιβάλ jazz, world και σύγχρονης μουσικής, αλλά και στους δρόμους πολλών πόλεων (road concerts). Παράλληλα γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, συμπράττει ως σολίστ ή αυτοσχεδιαστής με ορχήστρες και σύνολα, ενώ έχει ηχογραφήσει για προγράμματα του WDR, του Αrte και του BBC. Πρόσφατα, έχει την έδρα του στη Βαρκελώνη όπου, παράλληλα με τις περιοδείες του, διοργάνωσε μουσικά εργαστήρια επάνω στη μουσική εκτέλεση, τον αυτοσχεδιασμό και τις σύγχρονες τεχνικές των πνευστών οργάνων. Το 2007 ο Hayden σχημάτισε ακόμη ένα πρωτότυπο συγκρότημα, τους "EMBASSADORS", προσελκύοντας τους μουσικούς Nils Wogram, Claudio Bohorquez, Gareth Lubbe, Matt Penman και Jochen Rueckert. Το ντεμπούτο τους έγινε στη Φιλαρμονική της Κολονίας και το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Healing the Music” με guest τον τραγουδιστή Michel Ongaru από την Κένυα, κυκλοφόρησε από την Nonplace σε διεθνή διανομή. Από το 2008 μέχρι και σήμερα εργάζεται σαν παραγωγός στον πυρήνα της διαδικτυακής τηλεόρασης Plushmusic.tv, η οποία είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διανομής ζωντανών συναυλιών κλασσικής, τζαζ και world μουσικής στον κόσμο.

Το 2013 βγήκε σε κυκλοφορία το σετ δεκατριών cd "13 Views of the Heart's Cargo" το οποίο και βραβεύτηκε με το German SWR Jazz Prize. Το 2016 ετοιμάζεται να εκδόσει με την Mooontower Foundation ακόμη ένα σετ δεκατριών cd με τίτλο "Cusp of Oblivion".