To Σώμα του Μουσικού Ι - "Αρωματικό" Qi Gong με τον Pier Kouzmenko

Εισαγωγή στο XIANG GONG - 1η συνάντηση

Εισηγητής: Pier Kouzmenko
Kυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 // 11:00-14:00
 

Το αβγό ξεκινάει μία σειρά από συνεδρίες που στοχεύουν στην εξισορρόπιση του σώματος και της λεπτοφυούς αντίληψης των μουσικών, αλλά και όλων των ανθρώπων που επιθυμούν να εναρμονίσουν τις λειτουργίες του φυσικού τους σώματος με τις πνευματικές και δημιουργικές δραστηριότητές τους.Οι περισσότερες ασκήσεις του Xiang Gong χρησιμοποιούν την κίνηση των χεριών ενθαρρύνοντας την ενεργοποίηση των ενεργειακών κέντρων, και δίνουν τη δυνατότητα επικοινωνίας των εσωτερικών με τις εξωτερικές ενέργειες, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αίσθηση των δονήσεων ενέργειας στο επίπεδο των χεριών μας, αλλά και την ίδια την αίσθηση του εαυτού και της ισορροπίας.

Επιπλέον, οι αρχαίες αυτές αλληλουχίες κινήσεων είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για τους μηχανισμούς κίνησης που κατακτά, συχνά βίαια, ο μουσικός για να δαμάσει το μουσικό του όργανο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν καθημερινή πρακτική πρόληψης, ενάντια σε τενοντίτιδες, δυσκαμψίες και άλλα μυοσκελετικά προβλήματα.


Το Xiang Gong είναι η συντόμευση του Fang Xiang Zhi Wu Qi Gong. Είναι μια πρακτική που ανοίγει το πνεύμα στην έμπνευση και στη βαθιά ενόραση.

FANG XIANG σημαίνει «αρωματισμένος» διότι κατά τη διάρκεια της εξάσκησης όλα τα είδη των αρωμάτων εκλύουν τις ουσίες τους.

ZHI σημαίνει «ευφυΐα», «θεϊκό πνεύμα». Είναι το άνοιγμα των πνευματικών κυττάρων του εγκεφάλου, η κινητήριος δύναμη για τη δημιουργικότητα των ανθρώπων.

WU είναι βαθιά κατανόηση. Η αρχή της εξάσκησής του συνίσταται στην εξωτερική ενεργοποίηση του σώματος που με τη σειρά της οδηγεί στην εσωτερική ενεργοποίηση.Αναρωτιέται κανείς αν στην αρχή, η θεωρία του σύμπαντος, η κοσμολογία που δημιούργησε ο άνθρωπος για να εξηγήσει τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τη φιλοσοφία του Γιν / Γιανγκ, δεν είχε τις βαθιές ρίζες του στις διάφορες " γυμναστικές" στις οποίες ασκουντάν οι αρχαίοι. Στην πραγματικότητα, μεταξύ του κόσμου της σκέψης και της κίνησης του σώματος υπάρχει εξαιρετικά ακριβή σύνδεση και η λεπτομερής κίνηση του Qi Gong συνυφαίνει τον ανθρώπινο μικρόκοσμο στον οποίον αντανακλά την εικόνα του Σύμπαντος.

Επαναλαμβάνοντας τις ίδιες κινήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα σε ορισμένες στάσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι γίνεται ανάπτυξη ενός νέου φορέα, καθώς επίσης η συμπεριφορά και η στάση μας εξελίσσονται ανάλογα. Αυτή η συνειδητοποίηση δεν συμβαίνει άμεσα, αλλά μια μέρα, ξαφνικά βιώνουμε μια επιστροφή στην αρχική πρόθεση και στη συνέχεια βλέπουμε με τα μάτια μιας ανεπτυγμένης νοημοσύνης.

Αντίστοιχα είναι αναγκαίο να υπάρχει εκλεπτυσμένος και διακριτικός έλεγχος και εναρμόνιση των κινήσεων των μερών του σώματος. Η σωστή αναπνοή και σωστή απελευθέρωση είναι συστατικά των σταδίων του ταξιδιού στον υπέροχο κόσμο του Τάο. Με αυτή την λογική μου έχει μείνει να σας εύχομαι να πάτε βαθύτερα στην προσπάθεια κατανόησης της σκέψης και του σώματος σας. Η έκφραση "στην στατική και δυναμική κίνηση θα βρείτε τις απαντήσεις," είναι χτισμένη στην εμπειρία και την καθημερινή πρακτική. Με αυτές τις συγκλονιστικές εμπειρίες προκύπτουν αποκαλύψεις που εξηγούν τους νόμους που διέπουν το σύμπαν.ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6946663860, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Pierre Kouzmenko

Εχει ακολουθήσει σαραντακονταετή πορεία στο xώρο των εσωτερικών & πολεμικών τεχνών ,Yoga, Goju Kai Karate (επίπεδο μαύρη ζώνη), Taiki-Ken, Taijiquan, Qigong.

Είναι κάτοχος πτυχίου αναγνωρισμένου από το Γαλλικό κράτος (FTCCG (Fédération Taï Chi Chuan & Chi Gong). Από το 1993 διδάσκει τη μεγάλη φόρμα των 108 κινήσεων του Yang Chen Fu, με έντονο το στοιχείο της σπειροειδούς κίνησης, εφαρμογές αυτοάμυνας, καθώς και Tai Ji Jian (σπαθί), Qi Gong, Wu Ji Jing Gong.

Εχει πολύχρονη διδάκτική εμπειρία και υπήρξε ιδιοκτήτης ιδιωτικής Σχολής Tai Chi στο Μπορντώ της Γαλλίας και έχει λάβει μέρος
σε πολυάριθμα τουρνουά.

Στην Ελλάδα, διδάσκει στη ΧΑΝΘ και στο Διαπολιτιστικό Κέντρο Επιμόρφωσης και Επικοινωνίας που στεγάζεται στη Γερμανική
Σχολή Θεσσαλονίκης.