ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΛΑΟΥΤΟΥ

Εισηγητής: Γιάννης Ανισέγκος

Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Απριλίου 2016 // 10:00-19:00
Εισφορά μέλους: 40 ευρώ (ενεργή συμμετοχή) - 20 ευρώ (ακροατές)Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές φλάουτου όλων των ηλικιών και επιπέδων. Πρωταρχικός στόχος είναι να αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα στην προσωπική μελέτη και εξέλιξη του κάθε μουσικού.Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ως αντικείμενο μελέτης έργα του βασικού ρεπερτορίου του οργάνου όλων των εποχών αλλά και αποσπάσματα από ορχηστρικά έργα.

Η αυθεντική ερμηνεία, η καθαρότητα της μουσικής γλώσσας, η κατανόηση στιλιστικών ρευμάτων είναι μεταξύ άλλων οι κύριοι στόχοι του διημέρου αυτού.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί ένα workshop που αφορά την καθημερινή μελέτη του οργάνου πάνω στην μέθοδο check-up του Peter-Lukas Graf με την συμμετοχή όλων των ακροατών.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία με τους συμμετέχοντες με πιανίστα τον Νίκο Κυριόσογλου.


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γιάννης Ανισέγκος


Ο Γιάννης Ανισέγκος κατέχει από το 1999 την θέση του κορυφαίου Β’ στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον του για την σύγχρονη μουσική δημιουργία και την χρήση εκτεταμένων τεχνικών των οργάνων της οικογένειας του φλάουτου τον έφερε σε επαφή με πολλούς συνθέτες και ένα πλούσιο ρεπερτόριο για το όργανο αυτό. Είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής dissonArt ensemble και του τρίο ΙΑΜΑ (φλάουτο, τσέλο, πιάνο).

Γεννήθηκε  στη Στουτγάρδη Γερμανίας. Tο 1993 πήρε δίπλωμα φλάουτου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από την τάξη του Hλία Mακοβέι. Συνέχισε τις σπουδές στο σολιστικό τμήμα της Ανώτατης Μουσικής Σχολής της Kολωνίας στην τάξη του Hans-Martin Műller απ’ όπου αποφοίτησε  το 1998. Τις χρονιές 1996-98 ήταν υπότροφος του Συλλόγου Φίλων της Mουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (υποτροφία "Aλεξάνδρα Tριάντη").

Tο έτος 2004-05 παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Trinity College of Music του Λονδίνου με καθηγητές τους Anna Noakes, Lynda Coffin και Alan Baker (piccolo) απ’ όπου πήρε τον τίτλο Postgraduate Advanced Diploma με διάκριση. Για την επίδοσή του (95/100) του απονεμήθη το βραβείο Silver Medal for excellence in performance - Worshipful Company of Musicians.

Ο Γιάννης Ανισέγκος εμφανίζεται τακτικά σε συναυλίες ως μέλος συνόλων σύγχρονης μουσικής ή σχημάτων μουσικής δωματίου ενώ ως σολίστ έχει εμφανιστεί με τις περισσότερες ελληνικές ορχήστρες.

Έχει ηχογραφήσει για την Dissonance Records τα cd με τίτλο IAMA – Present Perfect Vol. 1 και dissonArt live in Köln και συμμετέχει στο cd της Naxos με τίτλο PAPAIOANNOU, Y.A.: In the Depth of the Looking Glass / Associations / Erotic / Rhythms and Colours.