“Φωνές της πόλης”


Κυριακή 10 Απριλίου 2016 // ώρα 21.00 // είσοδος €7


Μια εκδήλωση πολύτεχνης έκφρασης που συνδυάζει τη μουσική, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Η μουσικός Σεμέλη Ταγαρά, αυτοσχεδιαζοντας με φωνητικά και σαξόφωνο, παρουσιάζει τη σύνθεση "Transformation of a Breath", και μας εισάγει στην προβολή του ντοκιμαντέρ της Δέσποινας Σουβατζή «Φωνές της πόλης Νο 2».Η ταινία καταγράφει και σχολιάζει την ομώνυμη περιπατητική θεατρική παράσταση του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ.,   που οργανώθηκε από τις διδάσκουσες , Άβρα Αυδή και Μελίνα Χατζηγεωργίου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Φωνές μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο θέτουν ανοιχτά ερωτήματα για τη σχέση μας με την πόλη, για τη σχέση του παλιού με το καινούριο, για τη σχέση του θεάτρου με τον κινηματογράφο. Οι φωνές της ιστορίας σμίγουν με φωνές του παρόντος και με νεανικές φωνές του μέλλοντος.

Η εκδήλωση οργανώνεται με αφορμή την πρόσφατη βράβευση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φωνές της πόλης. Ιστορικές διαδρομές με θεατρικά δρώμενα» με το Βραβείο Αριστείας του Α.Π.Θ. 2013-2014
.


ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ
Οι κρατήσεις θέσεων για την παράσταση θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online.