Λόγος και κίνηση

Εργαστήριο τεχνικής και σύνθεσης χορού με την Billie Hanne (Allen's Line Julyen Hamilton's Company)


Παρασκευή 15.4.2016 / 17.00-23.00
Σάββατο 16.4.2016 12.00-18.00
   
Το εργαστήριο προτείνει μια βασική εξερεύνηση για τον συντονισμό λόγου και κίνησης.
Eξερευνά την σχέση μεταξύ της λέξης και την βαρύτητας μέσα από την αποτελεσματική χρήση της ανατομίας του σώματος.Ο Περφόρμερ που δημιουργεί ποίηση από ένα παλλόμενο από τον ρυθμό σώμα. Συνδιαλέγεται με μια οικία μυθολογία που είναι τρισδιάστατη ακατέργαστη και ανάγλυφη. Η ουσία της δουλειάς είναι να απομονώσουμε και να επαναστεγάσουμε το υλικό που δημιουργείται και εκφράζεται.

Στόχος μας είναι να ενσωματώσουμε τον λόγο στην κίνηση δουλεύοντας με τις περιοχές των οστων και των μυών σε σχέση με την βαρύτητα.Θα δουλεψουμε πανω στην επι τόπου σύνθεση. Πως μια κίνηση γινεται λέξη και το αντίστροφο.Για να αναδυθεί η ευφωνία το σώμα και η γλώσσα χρειάζεται να βρουν χωρικό συντονισμό με τις εικονες που δημιουργούνται και την νοηματοδότηση τους. Συνδυάζοντας τον ρυθμό γραμμικά ,διαδοχικά με τα στοιχεία του χώρου θα υφάνουμε τις λέξεις επάνω στην κίνηση.

Για χορευτές και ηθοποιούς με εμπείρια στην κίνηση

Πληροφορίες:
Παρασκευή 15.4.2016 / 17.00-23.00
Σάββατο 16.4.2016 12.00-18.00

Οι θέσεις ειναι περιορισμένες
Ανώτατο όριο συμμετοχής 16 άτομα

Τηλ επικοικοινωνίας / 6946458465
Αποστολη βιογραφικών στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η BillieHanne συνθέτει χορό και ποίηση σε στιγμιαίες χορογραφίες, προκλητική ποίηση με τη διάθεση της στιγμής , στα πλαίσια της εικόνας και του ενστίκτου. Από το 2009, έχει ερμηνεύσει μία σειρά κομματιών του Allen'sLine, του JulyenHamiltonCompany, ανάμεσα στα οποία τα τελευταία αποτελούν το 'Ι smoothcrimson’ (2012-2013) και το 'GoatOcean (2014-2015). Το 2012 έκανε το πρώτο της σόλο 'HamletinPalace', και από τότε ακολούθησαν άλλα τέσσερα σόλο. 'Johnny on the Run', 'Deep Brown Sea', 'Lightning' and 'Daisy'. Αυτές οι δουλειές έχουν παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και το Λονδίνο. Πρόσφατα, ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία του ντουέτου 'MapofAntarctica’, thequartert 'Melchior' and 'GwineverraandtheEnemyofMan’, ένα έργο για τρεις περφόρμερ.

Συχνά, διοργανώνει βραδιές που συγκεντρώνει καλλιτέχνες και δημιουργεί σύντομα αλλά λεπτομερή σετ. Μαζί με τον JulyenHamilton, είναι μία από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές των BlueZonePerformances στις Βρυξέλλες, μία σειρά από performance αφιερωμένες στο χορό και την ποίηση. Έχει γράψει τέσσερις ποιητικές συλλογές το 'Saved/UnsavedTheRainbow', 'WildFlight', 'SongofaCity' και 'John' που εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο KaTaPult. Η σόλο performance της 'Lightning' κυκλοφόρησε σε dvd το 2012 από την εταιρία BlueDogLabel

Ανακτά και εξετάζει τις ανθρώπινες σχέσεις μέσω του χώρου, χρόνου, των αντικειμένων και του φωτός. Το σώμα. Μέσω δραστικής χρήσης της ποίησης και του χορού, αυτή υφαίνει την πολυπλοκότητα της φύσης σε διαφορετικές υφές, ιστορίες και γεωμετρίες που διεισδύουν στην δεξιότητα με χάρη και στην λυρική δύναμη με ρυθμό. Χτίζει απλά σετ σε φυσικούς χώρους ή θέατρα, γκαλερί ή συγκεκριμένες τοποθεσίες, συχνά δουλεύοντας με το φυσικό φως αλλά και με τεχνητό. Με απλή χειραγώγηση ή τοποθέτηση αντικειμένων και βασικά αστραπιαία σχέδια, μετατρέπει ένα χώρο και μας οδηγεί να ανακαλέσουμε μέσα από τη χορογραφία και το στίχο.

Οι διατυπώσεις της είναι εύστροφες και αποκαλύπτουν το νου μέσα από το σώμα καθώς και το λόγο του, τη φωνή του. Στην πρακτική της, αναπλάθει την παράδοση και ωθεί τα σύνορα της τέχνης να σχηματιστούν μέσα από την ανάμιξη και την μορφοποίηση του μύθου και της σωματικής πραγματικότητας. Τα κομμάτια της είναι ένα είδος πνευματικής αρχιτεκτονικής που δημιουργούν επίπεδα δυσαρμονικών δυνάμεων. Παρουσιάζει τη δουλειά της σε διαφορετικούς χώρους, από underground στούντιο μέχρι αναγνωρισμένα θέατρα, γκαλερί και βιομηχανικούς χώρους.