Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

Εισηγητής: Θεόφιλος Σωτηριάδης
Μία Κυριακή το μήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΩΡΑ 10.00 - 13.00


Κυριακή 6/11
Κυριακή 11/12
Κυριακή 29/1
Κυριακή 26/2
Κυριακή 5/3
Κυριακή 2/4
Κυριακή 7/5
Κυριακή 4/6


"Η ζωή αρχίζει με την πρώτη ανάσα και τελειώνει με την τελευταία. Αλλά είναι ο τρόπος που αναπνέουμε στο μεταξύ διάστημα ο οποίος έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής μας. Αυτό είναι το νόημα της Τέχνης της Αναπνοής.» Νάνσι Ζι.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε: μουσικούς, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα της αναπνοής τους. θα πραγματοποιείται μία φορά κάθε μήνα από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο (έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα αφομοίωσης των ασκήσεων).ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Θεόφιλος Σωτηριάδης

O Θεόφιλος Σωτηριάδης είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα σπούδασε σαξόφωνο με διακρίσεις στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη Γαλλία (δίπλωμα από την Εθνική Σχολή Μουσικής του Créteil στο Παρίσι) και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Μεταπτυχιακό, Bowling Green State University).
Η ανάπτυξη και διάδοση του ελληνικού σαξοφώνου αποτελεί κεντρικό άξονα της καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής του δράσης μέσω εκτενών ηχογραφήσεων, επίσημων συμμετοχών σε διεθνή φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και επιστημονικής έρευνας. Η ολιστική παιδαγωγική (αναπνοή,χαλάρωση,συγκέντρωση,ορθή σωματική στάση του μουσικού)  και οι κοινωνικές προεκτάσεις της μουσικής είναι  επίσης άξονες συνεχούς δράσης και εφαρμογής.

Διακεκριμένοι Έλληνες συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα τους προς τιμή του, τα οποία ο ίδιος παρουσίασε σε πρώτες εκτελέσεις (πάνω από τριάντα).

Είναι δημιουργός του Μακεδονικού Κουαρτέτου Σαξοφώνων, της ορχήστρας σαξοφώνων “ΚουΚλουξσαξ” καθώς και ιδρυτικό μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής Ιdée Fixe.

Ο Θεόφιλος Σωτηριάδης διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό  Ωδείο Θέρμης.