Η Aρμονία του Ρυθμού

Eργαστήριο για τη ρυθμική αγωγή και αντίληψη
Εισηγητής: Kώστας Αναστασιάδης

9 & 10 Φεβρουαρίου 2013 // 12 ώρες 
Ωράριο: 11:00 – 14:00 & 16.00 - 19.00
Eγγραφές: μέχρι 8 Φεβρουαρίου 2013
Κόστος: €80Αυτός ο κύκλος μαθημάτων θέτει μία πρωτότυπη βάση στον τρόπο εκμάθησης και εξοικείωσης με τον κόσμο του ρυθμού. O Kώστας Αναστασιάδης, αξιοποιώντας το πρωτογενές ρυθμικό υλικό από ετερόκλητα μουσικά συστήματα (Νότια Βαλκάνια, Πόντος, Ινδικά Τalas, σύγχρονη jazz), προσφέρει μία ευρεία παλέτα γνώσεων και πρακτικών που θα βοηθήσουν όχι μόνο αυτούς που ήδη ασχολούνται με την δεξιοτεχνική εκτέλεση των μεμβρανόφωνων κρουστών και των drums, αλλά και τους μουσικούς που επιθυμούν να εξετάσουν σε βάθος τις ρυθμικές/ηχοχρωματικές δομές και τον ρυθμικό αυτοσχεδιασμό, χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο το σώμα και το μυαλό τους.

Για έκτη συνεχή χρονιά, θα χρησιμοποιηθούν επιλεγμένοι θεματικοί κύκλοι που αφορούν τη σύνθεση μικτών μέτρων, τους ρυθμικούς κύκλους (tychai), τη ρυθμική ενορχήστρωση, την τέχνη του off-beat και άλλα πολλά που θα καθοριστούν από το επίπεδο και τις προτεραιότητες των σπουδαστών.

Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε όλους τους εκτελεστές κρουστών οργάνων (άσχετα με την προέλευση τους), σε μουσικούς κάθε είδους, σε αυτοσχεδιαστές, χορευτές, performers και σε κάθε σπουδαστή ή επαγγελματία που θέλει να διευρύνει τους ρυθμικούς του ορίζοντες. 
Αναστασιάδης Κώστας
www.kostasanastasiadis.com

Ο Κώστας Αναστασιάδης ξεκίνησε να παίζει μουσική από την παιδική του ηλικία σαν αυτοδίδακτος. Το 1992 μετακόμισε στο Los Angeles (California των Η.Π.Α.) όπου και έγινε δεκτός στο Percussion Institute of Technology του Musicians Institute. Δάσκαλοι του υπήρξαν οι Ralph Humphrey , Joe Porkaro , Casey Scheuerell , Efrain Toro , Chuck Flores κ.ά. Στο διάστημα αυτό ασχολείται με την ανάπτυξη νέων τεχνικών, οι οποίες αναγνωρίστηκαν απο αναγνωρισμένους μουσικούς, όπως οι Ralph Humphrey, Jack Dejonette και Alex Acounia, ως μοναδικές και καινοτόμες για την τέχνη των τυμπάνων. Για την εργασία του αυτή, το Musicians Institute καθιέρωσε τον νέο έπαινο του "Μοναδικά Ιδιαίτερου Στυλίστα" (Unique Individual Stylist Award). Μετά το τέλος των σπουδών του διδάσκει στο Ρ.Ι.Τ. και παραδίδει σεμινάρια. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί και δισκογραφήσει με πλήθος Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της σύγχρονης jazz και world music σκηνής, όπως οι: Kim Stown, Steve Belly, Tim Landers, Alex Acunia , The Hellenic Sounds, Jimmy Mahlis,Brett Garsed, T.J. Helmerich, Efrain Toro, Sakis Zahariadis, Michael Mazzetti, John Depatie, Dino Durand, Toshiaki Someya, Andreas Hepp, Andrew Browning, Ahmet Misirli, Hanif Khan, Tam Tam d'Afrique, Τμήμα Μουσικών Συνόλων της Ορχήστρας της ΕΡΤ-3 και ΕΡΤ-1, Deborah Mayers, David Lynch, Trilok gurtu, Xaxakes, Kώστας Θεοδώρου, Gregory Tstatsos, Theodosii Spassov, Tamara Obrovac, Krzysztofa Gorniak, Haig Yazdjian, Ahmet Misirli κ.ά.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΣΟΥ:
VIDEO 1 // VIDEO 2