Εργαστήριο: Ψυχοσύνθεση του μουσικού και τραγουδοποιΐα

Λευτέρης Μουμτζής

19-21 Οκτωβρίου
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 11.00 - 14.00 & 17.00 - 19.00


Σε συνέχεια του επιτυχημένου εργαστηρίου που έλαβε χώρα στο φετινό Μουσικό Χωριό τον Αύγουστο, ο Λευτέρης Μουμτζής καλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς όλων των ηλικιών και ιδιωμάτων σε ένα τριήμερο εργαστήρι, όπου θα επιχειρήσει να αναλύσει και να «ξεσκεπάσει» τους λόγους που συλλογικά και ατομικά μας σταματούν από το να ολοκληρώσουμε τις δημιουργικές μας επιθυμίες.Στόχος είναι να φύγει ο κάθε σπουδαστής και η κάθε σπουδάστρια από το εργαστήρι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και συνειδητοποίηση του δημιουργικού DNA του/της, με περισσότερα εφόδια και με καινούριες και ουσιαστικές ιδέες σχετικά με το τί θέλει τελικά να υλοποιήσει.

Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει παίξιμο και ανάλυση στην ερμηνεία και τη σύνθεση, συζήτηση, αλλά και ακροάσεις υλικού από τους σπουδαστές καθώς και ανάλυση υλικού που χρησιμοποιούν για την προώθηση της δουλειάς τους. Θα ασχοληθούμε με όλους και τον καθένα ξεχωριστά για να βρούμε αυτά που μοιραζόμαστε, αλλά και ταυτόχρονα αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς.

Είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε ασχολείται με τη μουσική, αλλά και σε όποιον ασχολείται με οτιδήποτε δημιουργικό!

Διάρκεια: 15 ώρες / Tιμή: 80 ευρώ
Ανώτατο όριο συμμετεχόντων: 10 άτομα
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩΒιογραφικό


Ο Λευτέρης είναι μουσικός και τραγουδοποιός. Με μια καριέρα που εκτείνεται σχεδόν είκοσι χρόνια, ο Λευτέρης έχει κυκλοφορήσει αναγνωρισμένες ηχογραφήσεις σαν σόλο καλλιτέχνης αλλά και σαν μέλος διαφόρων γκρουπ. Τα άλμπουμ του με το Trio Tekke αντιπροσωπεύουν ορόσημα της σύγχρονης ελληνικής ρεμπέτικης μουσικής, ενώ οι δίσκοι του ως J.Kriste, Master of Disguise, συνδυάζουν χαρακτηριστικά στοιχεία της 70 's folk και της εποχής ‘Reflections ', του Μάνου Χατζιδάκι ειδωμένα μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα. Μουσική του επίσης μπορεί να ακουστεί στον ομώνυμο δίσκο του prog-folk γκρουπ Σωτήρες στο οποίο είναι ιδρυτικό μέλος μαζί με το Φώτη Σιώτα. Έχει συνθέσει επίσης μουσική για αρκετές θεατρικές παραστάσεις και είναι ο διοργανωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής των Φεστιβάλ Φέγγαρος, Μουσικό Χωριό Φέγγαρος και Λευκωσία Loop Festival, ενώ συντονίζει εργαστήρια στο Μουσικό Χωριό από το 2012.