αβγό: Παράσταση και εργαστήριο με τους Masterz of the Stringz


Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Μαρτίου 2019
είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά


Πάνος Αθανασόπουλος (πιάνο, φωνή, performance)
Ειρήνη Σγουρίδου (φλάουτο, φωνή, performance)


Σάββατο 23 Μαρτίου // ώρα 21.00

“στου χατζή καζάν ντιπί τρώνε το σοβαντεπί”
Ένα παιχνίδι πλαστικής μεταξύ φωνών και οργάνων


ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ
Οι κρατήσεις θέσεων για την παράσταση θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online.

 
Κυριακή 24 Μαρτίου // ώρα 11.00 - 14.00
ανοικτή συνάντηση / εργαστήριο με θέμα: «Η εμφάνιση της φωνής σ΄έναν αθέατρο κόσμο»

Η πρόσκληση στη μονοήμερη συνάντηση στο «αβγό»  την Κυριακή 24 Μαρτίου, απευθύνεται σε όσους  αφορά η παραγωγή της φωνής, της κίνησης και  η υποκριτική με τρόπο προσέγγισης  έξω απο τις κλασσικές μεθόδους διδασκαλίας.

Με στόχο και ακρίβεια θα παίξουμε με το πιο μυστήριο όργανο επικοινωνίας και έκφρασης· με κείμενα, τραγούδια και βουβές πράξεις θα δούμε την ποικιλία των τρόπων παρουσίασής μας στην σκηνή αλλά και σε χώρους που η καθημερινότητα μοιάζει με θέατρο.

Μπορούν να συμμετέχουν εκτός από τραγουδιστές και περφόρμερς, οργανοπαίχτες, ξεναγοί, χορωδοί, δάσκαλοι και χοροδιδάσκαλοι, ανεξαρτήτως του επιπέδου γνώσης τους.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩ 

Ο Πάνος Αθανασόπουλος είναι τραγουδιστής της όπερας αλλά και ηθοποιός του θεάτρου. Παίζει πολλά μουσικά όργανα έγχορδα, κρουστά, πνευστά.

Νέος ξεκίνησε να εργάζεται στα εικαστικά κάνοντας σχέδιο και γλυπτική. Αργότερα σπουδάζοντας κλασσικό τραγούδι, γίνεται σολίστ στην Λυρική Σκηνή.

Μιά μακροχρόνια ενασχόληση και άσκηση με την γιόγκα, το τάϊ-τσι, τα ακροβατικά, τον ωθούν σε νέα εξερεύνηση της γοητείας του θεάματος.

Στο Βερολίνο το 2007 συγκροτεί τους Masterz of the Stringz, ένα γκρουπ που φέρνει στο κοινό μουσικές παραστάσεις βασισμένες σε μουσική και ποίηση που γράφει ο ίδιος.

Σήμερα στην Αθήνα οι M.o.t.S.  είναι μια ομάδα μουσικών, ηθοποιών και χορευτών, που σε κάθε τους παράσταση αναδιαμορφώνουν τις συνταγές  της σκηνικής απόλαυσης δίνοντας σημασία στην ιδιαιτερότητα των χώρων που εμφανίζονται. 

Η σκηνογραφία τους είναι οι ήχοι, οι διαφορετικές ενορχηστρώσεις, η αυτοσχεδιαστική τόλμη, η ανένδοτη στιχουργική τους δραματουργία, τους δίνει την μάσκα του σαρκασμού που ενσαρκώνεται επι σκηνής με μια υπόνοια πτώσης· είναι ήρωες τρισδιάστατοι που βρίσκουν τις πρώτες ύλες της έμπνευσης στον δρόμο.

Η Ειρήνη Σγουρίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Κιλκίς.

Το οικογενειακό περιβάλλον την βοήθησε απο παιδί να ενδιαφερθεί για τον παραδοσιακό χορό και την μουσική του τόπου. Ξεκινάει ωδειακές σπουδές μελετώντας αρχικά κλασσική κιθάρα , αργόρερα όμως συνεχίζει με το φλάουτο.

Το 2016 παίρνει δίπλωμα με καθηγητή τον Νίκο Νικόπουλο στο ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Έχει σπουδάσει δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα εξελίσεται στην μουσική στρέφοντας το ενδιαφέρον στην τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό.

Έχει εμφανιστεί σε ποικίλα μουσικά σχήματα τραγουδώντας, παίζοντας φλάουτο, κρουστά.  Έτσι ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και εμφανίστηκε σε διάφορες  μουσικές σκηνές, θέατρα αλλά και παίζοντας στο δρόμο.

Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, όπου γνωρίζεται με νέους συνθέτες, εναλλακτικούς περφόρμερζ, εικαστικούς· αρχίζει να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις σαν ηθοποιός και μουσικός. 

Συνδυάζοντας της καλλιτεχνική παιδεία με τις κοινωνιολογικές της προεκτάσεις, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται να εργάζεται με άτομα που είναι σε διαδικασία επανένταξης.