ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ PILATES 2019

Εισηγήτρια: Εβελίνα Τσιούτσιου
Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2019
Τετάρτες 21.00 - 22.00

 Pilates: δύναμη, ισορροπία και έλεγχος σε μια συνδετική γραμμή σώματος και πνεύματος

Ο Joseph Pilates, ιδρυτής της εν λόγω πρακτικής, πίστευε σθεναρά ότι ο σύγχρονος πολιτισμός υποβαθμίζει την φυσική κατάσταση. Αυτό ισχύει πλέον περισσότερο από ποτέ. Τα μοτίβα της κινησιολογίας μας μπορούν να επαναπρογραμματιστούν προκειμένου να βελτιώσουν την καθημερινότητα και τη σωματική και ψυχική ευημερία μας.

Ο πυρήνας, δηλαδή το κέντρο του κορμού είναι το σημείο από το οποίο ξεκινά και εξελίσσεται δυναμικά κάθε κίνηση. Επικεντρώνοντας την προσοχή στον πυρήνα μας και ενεργοποιώντας κάθε μύ που περιβάλλει το σκελετικό σύστημα μπορούμε να ενδυναμώσουμε τη σωματική δομή. Η χρήση της σωστής αναπνοής είναι απαραίτητη για την ροή και την ακρίβεια των ασκήσεων. Η εξατομικευμένη προσέγγιση είναι η βάση της πρακτικής του
Pilates καθώς κάθε σώμα έχει τον δικό του τρόπο να ταξιδεύει στο χώρο και να συνομιλεί με αυτόν.

Στόχοι αυτών των συναντήσεων είναι να μάθουμε να ασκούμε ολόκληρο το σώμα με κινήσεις και θέσεις οι οποίες διορθώνουν την ευθυγράμμιση και την ισορροπία του και ενισχύουν την δύναμή του, εφαρμόζοντας την πρακτική σαν μια ολιστική προσέγγιση και δια βίου διαδικασία, και όχι απλώς σαν αγωγή καλής φυσικής κατάστασης.


Πληροφορίες: 6948897902

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ
H Εβελίνα Τσιούτσιου είναι εισηγήτρια Pilates και έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Mat Course της BASI (Body Arts and Science International) Pilates, που αποτελεί έναν από τους πιο σεβαστούς και διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς εκπαίδευσης στο χώρo. To πρόγραμμα εδάφους της BASI συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ ασκησιολόγιο σε στρώματα, καθώς και τη χρήση βοηθημάτων (μπάλες, λάστιχα, rings). Μετεκπαιδευτικά, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses σχετικά με:

  1. Τη χρήση βοηθημάτων: ‘’The bend balance wheel’’ με την Ashley Ritchie
  2. Την αντιμετώπιση τραυματισμών της μέσης: ‘’Soft ball lower back disc herniation’’ με την Debora Taddei

Επιπλέον, είναι φαρμακοποιός απόφοιτος του πανεπιστημίου της Σιένα και υποψήφια διδάκτορας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της φαρμακογνωσίας. Το ερευνητικό της αντικείμενο εστιάζει στη μελέτη των φαρμακευτικών φυτών και πιο συγκεκριμένα στην αξιοποίηση της παραδοσιακής ιατρικής για τη χρήση τους.