Σεμινάριο Butoh με τον Boris Borisov και την Μαρία Λάππα


1-2-3 Νοεμβρίου 2019
Παρασκευή 20.00-23.00 /
Σάββατο 14.30-18.30
Κυριακή 16.00-22.00

Κράτηση θέσης, πληροφορίες, κόστος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
και στο 2314 026 608 (13.00 -20.00)

fb event: https://www.facebook.com/events/488652131774597/

Το εργαστήριο βασίζεται στην ιδέα του ολιστικού σώματος και της προσωπικής κίνησης.
Ποια είναι η κιναισθητική μου πραγματικότητα;
Ti είναι ο κινητικός προγραμματισμός και τι η κινητική παγίωση ?

Στο Ά μέρος του εργαστηρίου θα εστιάσουμε στην ιδέα της ολιστικής κίνησης μέσα από την ενεργοποίηση και την ενδυνάμωση του κέντρου και της περιφέρειας του σώματος.
Θα ερευνήσουμε τεχνικά την στροφικότητα της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων , την αναπνευστική οργανικότητα και τον συντονισμό της αναπνοής με όλα τα τμήματα του σώματος .
Μέσα απο εξειδικευμένες ασκήσεις και τα Butoh Notation του Hijikata θα περάσουμε σταδιακά στην διερεύνηση τις προσωπικής μας κίνησης με στόχο την συλλογή κινητικού υλικού .Στο β μέρος του εργαστηρίου θα δουλέψουμε με την διαδικασία της " Απόσταξης" του αναδυόμενου κινητικού υλικού με στόχο την χορογραφική απόδοση μιας ιδέας.

Πως μετατρέπω ένα συναίσθημα σε ιδέα ;
Πως πηγαίνω πέρα από την αισθητική φόρμα ;
Πως νοηματοδοτώ χωρίς να περιγράφω ;
Γιατί αποφεύγω το χιούμορ ;

Από τον εξπρεσιονισμό στον σουρεαλισμό με στόχο τον μινιμαλισμό.

Αναλυτικά θα δουλέψουμε με :

Κινήσεις εναρμόνισης /κύκλος-οχτώ-κύμα

Αισθητηριακή ενεργοποίηση/ Αφούγκραση

Ασκήσεις συντονισμού δεξιάς & αριστερής πλευράς του σώματος

Στροφικότητα κα μυοσκελετική διάδοχη

Αντίληψη κινητικής μανιέρας

.Εικόνα-Απόσταξη-Σύνθεση


Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλα τα επίπεδαΟ Boris Borisov ζει και εργάζεται στην Μόσχα εχει σπουδάσει Ιστορία στο τηςRussian State University for the Humanities στην Μόσχα. Συνέχισε με δυο μεταπτυχιακά πάνω στα νέα μέσα και την ψυχολογία . Η ενασχόληση του μετο σώμα ξεκίνησε από πολύ μικρός ως αθλητής του Judo με στόχο των πρωταθλητισμό. Η εκπαίδευση του στον χορό Butoh ξεκίνησε πριν 7 χρόνια διπλά στον Grigory Glazunov και την Natalia Zhestakova και στην συνέχεια δίπλα στον Ιάπωνα Master Katsura kan.Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια χορού και θεάτρου. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του oddDance theater και δίνει σεμινάρια στην Ευρώπη και την Ρωσία.-


Η Μαρία Λάππα είναι εκπαιδεύτρια σωματικού θεάτρου και Mix Media Performance Αrtist .Μέσα από μια έρευνα 15 ετών και ενασχόληση και με πολλές διαφορετικές τέχνες και τεχνικές έχει αναπτύξει μια προσωπική γέφυρα πραγμάτωσης της επιτελεστικής διαδικασίας. Αγάπα και εμπιστεύεται την ψυχοκινητική διαδικασία που ενεργοποιεί η ενασχόληση με τις σωματικές πρακτικές και την συνεργασία αυτών με την πολυμεσίκή τέχνη.
Συντονίζει και οργανώνει ερευνητικά σεμινάρια κίνησης και σωματικού θεάτρου υπό την σκέπη του Theater & Movement Research Project στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Eιναι εξωτερικός συνεργάτης του OddDance Theater από την Αγία Πετρούπολη .Στην Θεσσαλονίκη βολτάρει με την Τέρρα τους χειμώνες και συνήθως την βρίσκετε στο Αβγό του Μουσικού χωριού.

       
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." target="_blank">