Σεμινάριο και συναυλία Μαρίμπας με τον Theodor Milkov

Σάββατο 13 Ιουνίου 11.00 – 16.00 (σεμινάριο)
Σάββατο 14 Ιουνίου 21.00 (συναυλία)
Κυριακή 15 Ιουνίου 11.00 – 16.00 (σεμινάριο)

  
Ο διεθνούς φήμης κρουστός και σολίστ της μαρίμπας, Θοδωρής Μίλκοφ, σε ένα σεμινάριο και μία συναυλία που θα επαναπροσδιορίσουν τα όρια της μαρίμπας. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα εξερευνήσουν μία νέα διάσταση του οργάνου που δίνεται μέσα από την “πιανιστική” προσέγγιση του οργάνου και την τεχνική “transparent fluidity”, διευρύνοντας έτσι το ρεπερτόριο και τις δυνατότητες της μαρίμπας.


Κράτηση θέσης για το σεμινάριο, πληροφορίες, κόστος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
και στο 6976706366
Συναυλία

Σάββατο 14 Μαρτίου // 21:00
Είσοδος: 10€, 7€ μειωμένο (φοιτητές, μαθητές, παιδιά, ΑμεΑ)

Πρόγραμμα:

W.A. Mozart - Klavier sonata in D

W.A. Mozart - Klavier sonata in C

Γεώργιος Τσώλης -  Marimba Sonata no.1

Γεώργιος Τσώλης -  Marimba Sonata no.2

Philip Glass - Etude no.1

Philip Glass - Mad Rush

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ
Οι κρατήσεις θέσεων για την παράσταση θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online.
Σύνδεσμοι:

http://theomilkov.com

https://www.youtube.com/watch?v=qc1x9DbEbaA

https://www.youtube.com/watch?v=Dp_1f8HhOdo

https://www.youtube.com/watch?v=rHenk2tIumc

 

Βιογραφικό Milkov

Ο ελληνορώσος κρουστός, Θοδωρής Μίλκοφ, θεωρείται ένας από τους πιο καινοτόμους μαριμπίστες. Γνωστός για την «πιανιστική» προσέγγισή του, τις επαναστατικές ιδέες του και τις τεχνικές ικανότητές του, οδηγεί τη μαρίμπα σε ένα νέο επίπεδο εκτέλεσης. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει μουσική για τσέμπαλο και πιάνο από τη μπαρόκ μέχρι τη ρομαντική εποχή καθώς επίσης και σύγχρονη μουσική.

Μέσα από τη συνεργασία του με το συνθέτη Ruud Wiener, o Μίλκοφ έχει δημιουργήσει νέο ρεπερτόριο στη μαρίμπα καθώς και μία εκπαιδευτική σειρά με ασκήσεις για μαρίμπα με τον τίτλο “Fluent movements for Marimba”.

Η ικανότητα του Μίλκοφ να παίζει κλασικό ρεπερτόριο στη μαρίμπα του έχει ανοίξει το δρόμο σε καταξιωμένα φεστιβάλ όπως Oranjewoud Festival - Ολλανδία , Bach Academy Brugge – Βέλγιο.

Ο Θοδωρής Μίλκοφ παραδίδει σεμινάρια (masterclasses) σε ακαδημίες και μουσικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο όπως HfM Muenster (Γερμανία), Colburn School of Music Los Angeles (ΗΠΑ), Northwestern University (ΗΠΑ), Conservatorium van Amsterdam (Ολλανδία), Conservatoire Saint-Maur-des-Fossés (Γαλλία), Salerno Conservatory (Ιταλία), Terni Conservatory (Ιταλία), Taiwan, Music Conservatory Kraków (Πολωνία).

Ο Μίλκοφ ξεκίνησε τις σπουδές του στα κρουστά σε ηλικία επτά ετών στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών με καθηγητή τον πατριό του Maxim Mankovski. Αργότερα, την περίοδο 2002 – 2009, συνέχισε τις σπουδές του στη Musikhochschule Detmold (Γερμανία), Royal Conservatoire Den Haag και Conservatorium Van Amsterdam (Ολλανδία) με καθηγητές τους Peter Prommel, Hans Zanderoep, Fedor Teunisse, Luuk Nagdegaal, Nick Woud και Gustavo Gimmeno.

Ο Μίλκοφ είναι κάτοχος Bachelor of Music from Detmold Musikhochschule (Γερμανία) και Conservatorium Amsterdam (Ολλανδία), όπως επίσης και Masters of Music from Royal Conservatoire Den Haag (Ολλανδία) και Konzertexamen from Detmold Musikhochschule (Γερμανία).

Το 2017 ο Θοδωρής Μίλκοφ, δημιούργησε το πρώτο του International Marimba Summer Camp, ένα εκπαιδευτικό κύκλο μαθημάτων βασισμένο στη μέθοδό του “Fluent movements for Marimba”. Έγινε πολύ γρήγορα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και επιτυχημένα ετήσια μουσικά γεγονότα προσελκύοντας συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο όπως ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Ζιμπάμπουε, Πολωνία, Γαλλία, Ισπανία, Ρωσία, Κόστα Ρίκα, Δανία, Φινλανδία, Κίνα, Λετονία και Ουγγαρία.

Ο Μίλκοφ είναι Yamaha και Vic Firth/Zildjian artist.