Κατερίνα Φωτεινάκη - Εύη Φιλίππου: ff duet

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 // ώρα 21.00
είσοδος
με ελεύθερη συνεισφορά

Κατερίνα Φωτεινάκη - Εύη Φιλίππου : ff duet  

Και οι δύο, ελληνίδες της διασποράς (Παρίσι - Βερολίνο). Η συνάντηση τους έγινε το 2014 στο Μουσικό Χωριό του Αγίου Λαυρεντίου, με αφορμή την εμμονή και των δύο με το ρυθμό · το ρυθμό του λόγου και το ρυθμό ως λόγο.

Έκτοτε συνεργάστηκαν σε μεγάλα Φεστιβάλ, σε διάφορες πόλεις σε Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, ως ντουέττο ή ως group με άλλους μουσικούς.  

ff  εκτός απο τα αρχικά τους (Fotinaki - Filippou) σημαινει στη μουσική σημειογραφία Fortissimo. Γιατί από αυτή τη συνεργασία, μέσα από την επίμονη αναζήτηση του ρυθμού, της ακρίβειας αλλά και της ελευθερίας που προϋποθέτει και συνεπάγεται, το αποτέλεσμα είναι δυο πολύ δυναμικές μουσικοί - performer επί σκηνής, σε ένα πρόγραμμα δυνατό και απολύτως απρόβλεπτο.  

Απρόβλεπτο, διότι ff  σημαίνει επίσης και Femme – Femme : το ντουέττο λοιπόν επιλέγει σαν ρεπερτόριό του “γυναικείες φωνές”, ασχέτως εποχής, γλώσσας και στυλ. Κι έτσι μπορεί να συνυπάρξουν αρμονικά η ποίηση της Σαπφούς με τα μπλουζ της Janis Joplin, η Barbara με την Peggy Lee, ο George Aperghis με τον Guillame de Machaut.  

Ολα με συνδετικό κρίκο το λόγο, το ρυθμό και το γυναικείο ένστικτο.

Σύνδεσμοι
https://www.youtube.com/watch?v=r-kH4cgnx8s&feature=youtu.be
https://www.music-village.gr/gr/component/k2/item/394-music-of-the-words-music-as-words-2020

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ

Οι κρατήσεις θέσεων για την παράσταση θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online.