ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΣΙΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 2021/22

Εισηγητές: Γιώργος Φωτιάδης, Μαριάννα Αστρακά


Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον covid18. Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να στέλουν ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες για σύνδεση με το zoom. Προϋπόθεση για συμμετοχή είναι η προηγούμενη εμπειρία σε πρακτικές διαλογισμού. 


Η εστίαση του νου είναι ο βασικός στόχος του εργαστηρίου.

Ο ασκούμενος έρχεται σε επαφή με την έννοια της επίγνωσης και σταδιακά αυτή η έννοια γίνεται βιωματική εμπειρία έτσι ώστε να αποκτηθεί σταθερότητα και καθαρή αντίληψη σε καταστάσεις κίνησης ή ακινησίας.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται προέρχονται από την επιστήμη της γιόγκα και περιλαμβάνουν σωματικές και αναπνευστικές ασκήσεις, πρακτικές χαλάρωσης και διαλογισμού. 

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/7467145718


Meeting ID: 746 714 5718 

ΣΥΝΔΕΣΗ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
ΤΡΙΤΗ
20:00 - 21:30 (διαλογισμός σε κίνηση και ακινησία - Γιώργος Φωτιάδης) 


ΠΕΜΠΤΗ 
20:00 - 21:30 (διαλογισμός σε κίνηση και ακινησία - Γιώργος Φωτιάδης ΔΕΥΤΕΡΑ
20:00 - 21:30 (διαλογισμός σε κίνηση και ακινησία - Μαριάννα Αστρακά)   

ΤΕΤΑΡΤΗ
20:00 - 21:30 (διαλογισμός σε κίνηση και ακινησία - Μαριάννα Αστρακά)   

 
yogajpeg
Ο Γιώργος Φωτιάδης εΙναι εισηγητής της Σατυανάντα Γιόγκα από το 2000. Έχει εκπαιδευτεί στο σεμινάριο δασκάλων της Αστάνγκα Γιόγκα με τον Jean Claude Garnier, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χάθα και λάγια γιόγκα και έχει μυηθεί σε διδασκαλίες της βουδιστικής παράδοσης του μονοπατιού της Βατζραγιάνα. Έχει διδαχτεί την πρανική θεραπεία του Τσόα Κοκ Σούι, τη θεραπεία με ήχο του Peter Hess, Μάρμα Μασάζ (πίεση ενεργειακών καναλιών) και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια ψυχολογίας και σωματοθεραπείας.

Η Μαριάννα Αστρακά είναι εισηγήτρια της Σατυανάντα Γιόγκα, Yogacampus Pregnancy Yoga Teacher και έχει εκπαιδευτεί στη Χάθα Γιόγκα με αρχές Ανουσάρα.
Έχει μυηθεί σε διδασκαλίες της βουδιστικής παράδοσης του μονοπατιού της Βατζραγιάνα, έχει διδαχτεί Μάρμα Μασάζ (πίεση ενεργειακών καναλιών), τη θεραπεία με ηχομασάζ του Peter Hess και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια ψυχολογίας και σωματοθεραπείας.

Παράλληλα, ο Γιώργος και η Μαριάννα δραστηριοποιούνται στο χώρο του ντοκιμαντέρ σε σχέση με την πνευματική αναζήτηση:
Το ντοκιμαντέρ "Candomblé," ολοκληρώθηκε το 2006 (Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης).
Το 2009 εκδόθηκε το ομώνυμο βιβλίο από τις εκδόσεις Μαγικό Κουτί.
Το ντοκιμαντέρ Capoeira Playing in Greece δημιουργήθηκε το 2008.
Το ντοκιμαντέρ "Satsang-Συντροφιά με την αλήθεια" το 2011 (Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Προβολή στην ΕΡΤ).
Το ντοκιμαντέρ "Pilgrims" το 2015 (Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης)