Σεμινάριο Foundation Training (4ος κύκλος)

Η εξισορρόπηση της σπονδυλικής στήλης και η συνολική σωματική αναπνοή
Εισηγητής: Πάνος Λαμπρόπουλος


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 Νοεμβρίου 2019 //  ώρα 17.00 - 20.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Δεκεμβρίου 2019 //  ώρα 17.00 - 20.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Ιανουαρίου 2020 //  ώρα 17.00 - 20.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Φεβρουαρίου 2010 //  ώρα 17.00 - 20.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Μαρίου 2020 //  ώρα 17.00 - 20.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Απριλίου 2020 //  ώρα 17.00 - 20.00Το σεμινάριο αυτό ξεκινάει έναν κύκλο από μηνιαίες συναντήσεις. Σε κάθε συνάντηση οι συμμετέχοντες θα εκπαιδεύονται σε ένα υλικό που θα μπορούν να καλλιεργήσουν εύκολα και συστηματικά μέχρι την επόμενη συνάντηση. Στο τέλος του κύκλου, θα έχουν χτίσει μία συμπαγή πρακτική για τη φυσική κατάσταση της σπονδυλικής στήλης, που θα στέκεται είτε από μόνη της είτε ως ιδανικό συμπλήρωμα σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα άσκησης, ξεκαθαρίζοντας με πολύ άμεσο τρόπο τί σημαίνει ισχυρή λειτουργική δομή σε ένα υγιές σώμα. Η πρακτική θα ξεκαθαρίσει τί σημαίνει συνολική αναπνοή ολόκληρου του σώματος και πώς αποτελεί το μέτρο εκτίμησης αλλά και αποκατάστασης της υγείας μας. Η βάση της προσέγγισης μας θα είναι η μέθοδος Foundation Training, σε συνδυασμό με γνώση από την οστεοπαθητική και τη φασιαθεραπεία.

"Ενώ το Foundation Training είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους να χτίσεις θεμελιώδη σωματική δύναμη, να θεραπεύσεις φυσικές ανισορροπίες, να μεταμορφώσεις τον πόνο (με βοήθησε να τερματίσω χρόνιο πόνο 2 ετών) και να βελτιώσεις αθλητικές επιδόσεις (κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυαλά στο χώρο της υγείας και της άθλησης), είμαι εντυπωσιασμένος από τη δύναμή του να τονώνει τη λεπτοφυή ενέργεια στο σώμα. Στη γιόγκικη επιστήμη λέμε οτι η prana (chi, ζωτική δύναμη) κινείται μέσω κενών χώρων. Το Foundation Training δημιουργεί χώρο στο σώμα όπως τίποτε άλλο απ' ότι έχω συναντήσει. Ξεκίνησα να προπονούμαι στο Tai Chi, το Γιαπωνέζικο Καράτε, και τη Γιόγκα το 1994. Έζησα και προπονήθηκα στο Ολυμπιακό κέντρο προπόνησης των Η.Π.Α στα τέλη της δεκαετίας του '80. Και απλά τίποτα δεν συγκρίνεται για μένα. Δυναμώνει το σώμα ακριβώς στα σωστά σημεία και δυναμώνει την prana τόσο καλά. Όταν έχουμε περισσότερο χώρο στο σώμα μας, έχουμε περισσότερο χώρο στις σκέψεις μας. Ο χώρος στον τρόπο που στεκόμαστε αποδίδει σε παρουσία και prana. Μέσω της σωστής τοποθέτησης συντονιζόμαστε με την αληθινή δύναμή μας. Ευχαριστώ Dr. Eric Goodman για τη γενναιοδωρία της διάνοιάς σου." Dr. Matt Lyon

Το Foundation Training είναι μία πρακτική κίνησης σχεδιασμένη για να επαναφέρει το σώμα στη φυσική του δομή και να σε τοποθετήσει στο κέντρο της υγείας σου. Εκπαιδεύει το σώμα πώς να υποστηρίζει σωστά το βάρος του και να κινείται όπως η φύση το προόριζε. Αναπτύχθηκε από τον χειροπράκτη και ειδικό στην κίνηση Dr. Eric Goodman, για να θεραπεύσει τον δικό του χρόνιο πόνο στη μέση και να αποφύγει την εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη για πολλαπλές δισκοκήλες. Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι μία προσωρινή ανακούφιση, αλλά μία συστηματική λύση για μακροπρόθεσμη υγεία. Ανεξαρτήτως ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από μόνο 10 λεπτά την ημέρα, μπορείς να μειώσεις τον πόνο, να αυξήσεις τη δύναμη και να επαναπρογραμματίσεις δυσλειτουργικά κινητικά πρότυπα που έχουν εγγραφεί στο σώμα σου από τον τρόπο ζωής σου.


Το Foundation Training χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από δυναμικές κινήσεις, θέσεις του σώματος και συνειδητή εργασία με την αναπνοή για να ενεργοποιήσει τους μυς της οπίσθιας και της εν το βάθυ κινητικής αλυσίδας και να εξισορροπήσει τον κεντρικό τους ρόλο στην εμβιομηχνική του σώματος. Όταν εξασκείται συστηματικά, ο πόνος μειώνεται, η αντίσταση σε τραυματισμούς αυξάνεται, και το σώμα αναζωογονείται.  • • Ο κορμός, η περιοχή της λεκάνης και ολόκληρη η πίσω πλευρά δυναμώνει
  • • Τα ισχία αξιοποιούν τον προκαθορισμένο ρόλο τους σαν πρωταγωνιστές της κίνησης
  • • Η σπονδυλική στήλη αποσυμπιέζεται και δημιουργείται χώρος σε όλον τον κορμό, προωθώντας την καλύτερη λειτουργία των οργάνων
  • • Το δυναμικό της αναπνοής και τα επίπεδα οξυγόνου αυξάνονται
  • • Οι μυς μαθαίνουν να υποστηρίζουν σωστά τη δομή του σώματος και η στάση βελτιώνεται
  • • Ολόκληρο το σώμα αποκτά καλύτερη συνοχή και κινείται πιο αποτελεσματικά


Όταν αυτά συμβαίνουν, μία σειρά από υγιείς αλλαγές λαμβάνουν χώρα στο σώμα και τη ζωή μας.

Το Foundation Training έχει επιτυχώς βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να αναρρώσουν από εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη ή και να αποφύγουν μία τέτοια εγχείρηση εντελώς. Χρησιμοποιείται από ηθοποιούς, κορυφαίους αθλητές και βετεράνους του αμερικανικού στρατού, για την δυνατότητά του να βελτιώνει το συνολικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και υγείας του σώματος.

Web: https://www.foundationtraining.com/
Συστάσεις: https://www.foundationtraining.com/testimonials/
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=nZUYHiQJdcI

https://www.youtube.com/watch?v=c9dPnJ-QwwY&fbclid=IwAR1U_sMPng7IZqDGLkJMtyTJec5XYHqGdOir2We4ZT5htU4FnwkoSu1Hadw

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

και στο 6976520482

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩΟ Πάνος Λαμπρόπουλος εκπαιδεύτηκε στο Foundation Training από τον Dr. Eric Goodman και την ομάδα του στην Καλιφόρνια και για πρώτη φορά φέρνει το σύστημα αυτό στην Ελλάδα. Έχει σπουδάσει Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική στο Παρίσι υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή της μεθόδου Dr. Danis Bois. Aπό το 2012 δίνει ατομικές συνεδρίες Φασιαθεραπείας και θεραπευτικής κίνησης, ενώ παράλληλα διδάσκει συστηματικά σε ομPanos CV Pictureάδες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κίνησης με βάση το σύστημα Axis Syllabus με τους Frey Faust, Kira Kirsch, Baris Mihci και Τίμο Ζέχα. Παράλληλα εμβαθύνει στη τέχνη του Wu Ji Qigong και Tai Chi, από τη γραμμή μετάδοσης του Master William Ting (Ting Kuo-Piao).

Έχει
Πτυχίο Ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College), και Μεταπτυχιακό Εθνομουσικολογίας από το School of Oriental and African Studies, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ως μουσικός, μελετάει τις παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, επιλέγοντας ως μουσικό εργαλείο το νέυ. Έχει κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ρουμανία και Κιργιστάν. Το 2015, παρουσίασε την έρευνά του με τίτλο “Το Μουσικό Σώμα” ως εισηγητής στο 1ο Συνέδριο Σωματικών Μεθόδων για Μουσικούς, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.