ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ με τη Μαρία Θωίδου

Εργαστήρι φωνητικής έκφρασης

Εισηγήτρια: Μαρία Θωίδου
4 Οκτωβρίου 2016 – Ιούνιος 2016
Ωράριο: Τρίτη 17:00 – 18:30
Eγγραφές: συνεχώς 

...φτιάχνω τραγούδια, φτιάχνω ήχους

στο νάνι νάνι βάζω στίχους

από τη μνήμη και το σώμα

στη μουσική να δώσω χρώμα...


Το τακτικό αυτό εργαστήριο συνεχίζεται για ακόμη έναν ετήσιο κύκλο σε 30 συναντήσεις και περιλαμβάνει βιωματικές ασκήσεις μέσα από συλλογικές δράσεις, ως προς την εξερεύνηση της φωνής, την εξοικείωση με τις φωνητικές τεχνικές, το συντονισμό και τη συνεργατικότητα στο επίπεδο τόσο της ερμηνείας ενός απλού τραγουδιού, όσο και της τελετουργικής προσέγγισης ενός αυτοσχεδιαστικού δρώμενου.

Περισσότερες πληροφορίες:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
,">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Μαρία Θωίδου)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ


MAΡΙΑ ΘΩΙΔΟΥ
 

Η Μαρία Θωίδου, τραγουδίστρια, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, γεννήθηκε στην Φλώρινα.

Σπούδασε μουσική και κλασικό τραγούδι στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Λειψίας. Eπίσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνθέτει και ερμηνεύει την μουσική της από το 1994 δημιουργώντας έντονη αίσθηση στην σκηνή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Έχει ηχογραφήσει 4 προσωπικούς δίσκους σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και επί σκηνής με πολλούς διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Νίκος Παπάζογλου, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Θύμιος Ατζακάς, Αντώνης Ανισέγκος, Σωκράτης Σινόπουλος, Κώστας Θεοδώρου, Goran Bregovic, B.Semirani, H.Chisholm και πολλούς άλλους. Από το 1999 μέχρι σήμερα και σε συνεργασία με σύνολα όπως το Armos Ensemble, το Tropos Quartett, Cornucopia Berlin, έχει εμφανιστεί σε πλήθος ευρωπαϊκών μουσικών φεστιβάλ και έχει ηχογραφήσει για το ΒΒC καθώς και το Γερμανικό, το Ολλανδικό και το Βελγικό κρατικό ραδιόφωνο.

Έχει αναπτύξει μουσικοπαιδαγωγική δράση σε σχολεία, ωδεία και πολιτιστικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί ως παιδαγωγός με το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Βερολίνου - Αθηνά (2002-2004). Μετά από μία δεκαετία περιπλάνησης στην Ευρώπη και διαμονής της στο Βερολίνο επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου, παράλληλα με τις εμφανίσεις της, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων των φοιτητών, (Μέλος Ειδικού ∆ιδακτικού προσωπικού).

Έχει συνεργαστεί για 8 συνεχή χρόνια με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, (Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης) ως Π.Δ.407 στο μάθημα της  Μονωδίας.  Τέλος ως σταθερός συνεργάτης του διεθνούς φεστιβάλ Music Village (Μουσικό Χωριό), στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, επιμελείται εργαστήρια φωνητικης έκφρασης τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.Γνώρισε την εισηγήτρια σου ΕΔΩ