EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΟΡΟ


Εισηγήτρια: Αθανασία Κανελλοπούλου
Σάββατο 8 -  Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 // 8 ώρες 
Ωράριο: 12.00 - 16.00
Eγγραφές: συνεχώς
Εισφορά μέλους: €80Η Αθανασία Κανελλοπούλου, η διεθνής ελληνίδα χορεύτρια και performer που εργάστηκε δίπλα στην Pina Bausch για 7 συνεχή χρόνια προσφέρει στο «αβγό» ένα εργαστήριο επάνω στο πώς κινείται ο χορευτής σε μια παράσταση και στο πως αυτός αλληλεπιδρά με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα εστιάσουμε στο τεχνικό μέρος της κίνησης, όπου με διάφορες ασκήσεις και συνδυασμούς , χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα του σώματός μας και την αναπνοή, θα κινηθούμε στο χώρο δυναμικά, εμπλουτίζοντας την κίνηση με διαφορετικές δυναμικές και ποιότητες.

Θα συνεχίσουμε κάνοντας προτάσεις για αυτοσχεδιασμούς με σκοπό να δημιουργήσουμε έναν κοινό χώρο. Συνδυάζοντας το σώμα, τη φωνή και το λόγο θα οδηγηθούμε σε μια μετάβαση πάνω σε ένα δομημένο θέμα και στο πώς εξελίσσεται με βάση τα προσωπικά βιώματα και τις εμπειρίες των συμμετεχόντων.

Σκοπός μας είναι να σπάσουμε τις οικείες φόρμες που είναι εντελώς δικές μας και να ψάξουμε λίγο πιο βαθειά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στη δημιουργία αυτοσχεδιαστικών συνθέσεων και προτάσεων.
Tα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες χορευτές , ηθοποιούς και περφόρμερς καθώς και σε ερασιτέχνες με προχωρημένο επίπεδο.

 
Αθανασία Κανελλοπούλου

Η Αθανασία Κανελλοπούλου έχει σπουδάσει με υποτροφία κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Rambert School of Ballet and Contemporary dance στο Λονδίνο (1996-1999).Το 2000 έλαβε την υποτροφία για 'καλλιτεχνική τελειότητα' στη σχολή της Martha Graham στη Ν.Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες σύγχρονου χορού στη Γερμανία, όπως το χοροθέατρο του Hagen ( Renate Killman) το χοροθέατρο του Osnabrueck ( Gregor Zoellig), με την ομάδα του Lior Lev , Zeynep Tanguy Company ( Istanbul) και με την Injung Jun- Βlue Εlephant Company ( Korea). Από το 2002 μέχρι το 2008 ήταν guest χορεύτρια του χοροθεάτρου Wuppertal Pina Bausch. Με την ομάδα του χοροθεάτρου Wuppertal, η Αθανασία χόρεψε στο θέατρο Sadlers Wells του Λονδίνου, στο Εθνικό Θέατρο της Ιαπωνίας, στο Κέντρο Τεχνών της Κορέας, στο Κρατικό Θέατρο του Πεκίνου, στο Cirque Royal στις Βρυξέλλες, στο Theatre de la Ville στο Παρίσι κ.α. Το 2006 συνεργάστηκε με τη Jasmin Vardimon στη χοροθεατρική παραγωγή 'Justitia'. Έχει επίσης δουλέψει και με άλλους ισραηλινούς χορογράφους, όπως τον Jossi Berg, τoν Rami Levi, τoν Guy Weissman και τη Roni Haver, χορευτές της ομάδας Batseva. Από το 2008 και για δύο χρόνια συνεργάστηκε με τα "Ballets C de la Β" και τον χορογράφο Koen Augustihnen στην παράσταση "Ashes". Από το Μάρτιο του 2010 συνεργάζεται με την ομάδα της Βόννης "CocoonDance" και τη χορογράφο Rafaelle Gionavola. Το 2010 έλαβε μέρος στην Βαγκνερική Όπερα Τannhauzer, όπου παρουσιάστηκε στην Royal Opera House, στο Λονδίνο , σε χορογραφία Jasmin Vardimon . Από το 2012 συνεργάζεται με την χορογράφο Alexandra Waierstall, στο NRW Tanzhaus Dusseldorf.
Η Αθανασία Κανελλοπούλου έχει παρουσιάσει τη χορογραφική της δουλειά 'In (n)ever loverland' ( 2008) στο φεστιβάλ Arc for Dance στο θέατρο Δίπυλον, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο ΝRW International Festival of Pina Bausch, στο 14th Solo Tanz Festival Stuttgard, στο Φεστιβάλ της Βόννης, στο Ramallah Contemporary Dance Festival , Gdansk Festival Poland κ.α. Έχει χορογραφήσει για την επαγγελματική σχολή της Νίκης Κονταξάκη, για την ακαδημία SEAD, για την ομάδα σύγχρονου χορού της Μάλτας ' Wireless Dance.' και για την ομάδα Dance Council Ensemble της Μάλτας. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό στην ομάδα της Jasmin Vardimon, στο Greenwich Dance Agency, στο SEAD, στην ομάδα "Cocoondance" και παραδίδει κατά καιρούς σεμινάρια σε επαγγελματικές σχολές χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η νέα της χορογραφική δουλειά σε συνεργασία με την Μαλτέζικη κολεκτίβα Rubberbodies, 'Penelope' έχει επιχορηγηθεί από το Arts Council της Μάλτας και έχει παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ.
Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Πάτρας.