ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ NEΔΑΚυρακή 10 Νοεμβρίου 2013 // Ώρα 21:00 // είσοδος: €7


Παρουδίαση του πρώτου δίσκου του σχήματο με τίτλο "Νέδα"

Οι «Νέδα» δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2012 από τους: Χρήστο Μπάρμπα (Νέι, φωνή), Βικτώρια Τάσκου (ούτι), Γιώργο Παπαϊωάννου (βιολί, τσέλο), και Παύλο Σπυρόπουλο (κοντραμπάσο) μετά τη γνωριμία τους στο Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» Χουδετσίου, Κρήτης.

Με μια ευρεία εμπειρία τόσο στους χώρους της παραδοσιακής και οθωμανικής κλασικής μουσικής όσο και στην ευρωπαϊκή παλαιά και κλασική μουσική, έχουν  συνεργαστεί με πολυάρυθμα συγκροτήματα και καταξιωμένους καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδος όπως, μετάξυ άλλων : Ross Daly, Erkan Ogur, L’Ham de foc, Ευγένιο Βούλγαρη, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου, Ψαραντώνη, Murat Aydemir, Derya Turkan, Nedyalko Nedyalkov, Αman Aman,...

Ισορροπώντας μεταξύ μουσικής παράδοσης και σύγχρονης δημιουργίας, οι Νέδα συνδυάζουν τις πλούσιες μουσικές τους εμπειρίες και επιρροές σε πρωτότυπες συνθέσεις και τραγούδια που περιέχουν ταυτόχρονα στοιχεία κλασικά και λαϊκά, τροπικά και τονικά, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό μαγευτικό ήχο που συνδέει το ηχοτοπίο του Ελλαδικού χώρου τόσο με την Ανατολή όσο και την Ευρώπη.
 
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ioc5n0iz_3c
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_IoPL9q9Afw#!
https://www.youtube.com/watch?v=_SzplgRokOM
 
Πληροφορίες:  www.nedamusic.com / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.