Γιώργος Δημητριάδης (berlin) /James Wylie (new zealand)Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 // Ώρα 21:00 // είσοδος: €7


Συναυλία Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής

Δύο κορυφαίοι μουσικοί της σύγχρονης ευρωπαϊκής σκηνής αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής σε μία συναυλία με αφορμή το εργαστήριο για τη στιγμιαία σύνθεση.
dimirriadhsΓιώργος Δημητριάδης

Ο Γιώργος Δημητριάδης, ντράμερ, αυτοσχεδιαστής ζει και εργάζεται από το 2006 στο Βερολίνο.Ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά στην Θεσσαλονίκη την δεκαετία του '90.Σπούδασε jazz drums στη Βοστώνη με τούς Bob Moses και Alan Dawson, ενώ συμμετείχε σε εργαστήρια με τους Steve Lacy, Paul Motian και Roy Haynes.
Έχει ζήσει για δώδεκα χρόνια στο Παρίσι όπου δραστηριοποιήθηκε στην τζαζ και αυτοσχεδιαστική σκηνή της πόλης.Εκεί ξεκίνησε το Trikyklo, ένα τρίο σύγχρονης τζαζ με τούς Stéphane Payen και Philippe Lemoine ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολυάριθμες ηχογραφήσεις και περιοδείες σε φεστιβάλ World Music ανά τον κόσμο μεταξύ άλλων με τους Minino Garay, Nedim Nalbantoglou και Mano Solo.
Το 2006 εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο και συγκεντρώθηκε περισσότερο στην αυτοσχεδιαστική μουσική, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να πειραματίζεται και με τα ηλεκτρονικά. Με τούς Αντώνη Ανισέγκο και Φλώρο Φλωρίδη ιδρύσανε το τρίο GRIX ενώ άλλα projects περιλαμβάνουν το τρίο GLUE με τους Tom Arthurs και Miles Perkin, FABRIC με τους Frank Paul Schubert και Mike Majkowsky, RED DAHL SEXTET με τους Alexander von Schlippenbach και Paul Danmall.

Eχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων με τούς Sirone,Toby Delius,Matthias Bauer,Achim Kaufmann,Mark Turner, ,Tristan Honsinger,Harri Sjoestroem,Nils Ostendorf, Antonio Borghini,Michel Hatzigeorgiou,Clayton Thomas,Σάκη Παπαδημητρίου,Jan Roder,Daniel Erdmann,Matthias Mueller,Edoardo Maraffa,Julie Sassoon,Lothar Ohlmeyer,Marco Eneidi.

Σύνδεσμοι:
http://nobusinessrecords.com/NBLP66.php
http://not-applicable.bandcamp.com/album/glue
http://www.efi.group.shef.ac.uk/labels/jazzwerkstatt/jw041.html
http://www.youtube.com/watch?v=O9lG6ZAHzAA
JAMES WYLIE
james-wylieΟ σαξοφωνίστας, κλαρινετίστας και συνθέτης James Wylie, πρόσφατα εγκατεστημένος στη

Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας. Η σχέση του με τη μουσική ξεκίνησε στην παιδική του ηλικία, μέσα από τη κλασική παιδεία. Μετά από την πρώτη του επαφή με το πιάνο και το βιολί κατέληξε στο σαξόφωνο, μελετώντας τη jazz και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.

Σαν performer είναι ενεργός διεθνώς, δίνοντας παραστάσεις σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Καναδά, Ινδονησία και Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει βραβευθεί με σημαντικά βραβεία και υποτροφίες από φορείς όπως οι «Aotea Performing Arts Trust» και «Woolf Fisher Trust». Με αφορμή τις βραβεύσεις αυτές συνέχισε τις σπουδές του στο New England Conservatory της Βοστώνης όπου και αποφοίτησε το 2010 με Masters of Music in Jazz Performance. Επιπλέον, έχει διδαχθεί μουσική με διεθνείς μουσικούς όπως οι Hayden Chisholm, Frank Gratkowski, Anthony Coleman, Jerry Bergonzi, Allan Chase, Dominique Eade, John McNeil, Cecil McBee, Bill McHenry, Tony Malaby και Chris Cheek.

Το 2011, ο James μετακινήθηκε στο Βερολίνο, εργαζόμενος πλέον σε συνεχή project μουσικής, χορού, θεάτρου και μουσικού θεάτρου. Έχει εμφανιστεί με τους Anthony Coleman, Gunther Schuller, Mike Majkowski, Hayden Chisholm, Max Andrzjewski, Elias Stemeseder, Sam Rivers, Wayne Shorter, Jonathan Crayford, Matthias Bauer, Jorrit Djikstra, Steve Heather, Malte Schiller’s Red Balloon, Anna Webber, Bob

Moses, Cecil McBee, Russ Garcia, Frank Carlberg, ενώ έγραψε μουσική για τους Company1, της μουσικής σκηνής της Βοστώνης.

Τα μουσικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εξερεύνηση των μικροτόνων (microtonality) και της τροπικότητας και τις εφαρμογές τους στα πνευστά όργανα. Έχει εμβαθύνει στη σπουδή των overtones και "just" συστημάτων κουρδίσματος αναπτύσσοντας μία προσωπική γλώσσα αυθόρμητης σύνθεσης στη μουσική πράξη του σαξοφώνου. Παράλληλα είναι ενεργός - εκπαιδευτικά και εκτελεστικά - στο χώρο της jazz, του αυτοσχεδιασμού, της σύγχρονης λόγιας μουσικής, καθώς δείχνει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις δημιουργικές προσεγγίσεις των λαϊκών παραδόσεων της Τουρκίας, της Αρμενίας, της Ελλάδας και της Κορσικής.

Γνώρισε τον εισηγητή σου ΕΔΩ