ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΝΤΟΥΡΙΟΥ με την Ουρανία Λαμπροπούλου

Εισηγήτρια: Ουρανία Λαμπροπούλου
Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 // 14 ώρες
Ωράριο: 10.00 - 17.00
Eγγραφές: μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013
Κόστος: €80Το συγκεκριμένο εργαστήρι θα έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση της θέσης του σαντουριού στο ευρύτερο αστικό ρεπερτόριο του ελλαδικού χώρου.


Στο πλαίσιο αυτό, θα ασχοληθούμε με τις βασικές τεχνικές του οργάνου δίνοντας έμφαση στο μέρος αυτό της τεχνικής που έχει να κάνει με το συνοδευτικό του χαρακτήρα καθώς και στον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται η συνύπαρξη του οργάνου με όργανα μη συγκερασμένα.

Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε παίκτες σαντουριού όλων των επιπέδων.

Ουρανία Λαμπροπούλου

Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά, βυζαντινή μουσική, ανάλυση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Έλαβε πτυχίο μουσικολογίας από το Τμήμα μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε με επιτυχία το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών ‘μουσική και επικοινωνία’.

Πήρε μαθήματα σαντουριού από τον περίφημο δάσκαλο και δεξιοτέχνη Τάσο Διακογιώργη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια cimbalom Victoria Herencsar, καθώς και με τον Unger Balazs (Ουγγαρία).

Από το 1998 εργάζεται ως μουσικός

Έχει  συνεργαστεί με σχήματα παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Δ.Σαμίου, Χ. Αηδονίδης, Πετρολούκας Χαλκιάς, Kalman Balogh, Martha Sebastian, Χρ.Ζώτο...), με σύγχρονους Έλληνες συνθέτες για την παρουσίαση των έργων τους (Μ. Θεοδωράκης, Δ. Παπαδημητρίου, Χρ. Λεοντή, τον Χρ. Χάλαρη,, Ο. Καραμανλή, Η. Ανδριόπουλος, Ν. Μαραγκόπουλος, Θ. Αμπατζής) και με συμφωνικές ορχήστρες (Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, ΚΟΑ, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Orchestre de la Suisse Romande).

Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις ελληνικής  παραδοσιακής, έντεχνης και σύγχρονης  μουσικής τόσο σε δισκογραφικές παραγωγές όσο και σε ηχογραφήσεις μουσικής για την τηλεόραση, το θέατρο και  τον κινηματογράφο.

Έχει  διδάξει σαντούρι στο ΤΕΙ  Ηπείρου (Τμήμα Λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής) , στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα μουσικής επιστήμης και  Τέχνης), τη μουσική σχολή ¨Εν Χορδαίς¨ και  το Εθνικό Ωδείο.  

Από το 2010 ζει μόνιμα στο Παρίσι όπου ασχολείται με την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση συνόλων, ενώ ως εκτελεστής συμμετέχει σε σχήματα παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής.