Γιώργος Δημητριάδης (Βερολίνο) / Σαβίνα Γιαννάτου - Kopfkino

Γιώργος Δημητριάδης σόλο / Παρουσίαση cd "KOPFKINO" + Ντούο Γιώργος Δημητριάδης/Σαβίνα Γιαννάτου


Σάββατο 21 Iανουαρίου // ώρα 21.00 // είσοδος €7


O ντράμερ και αυτοσχεδιαστής Γιώργος Δημητριάδης από το Βερολίνο παρουσιάζει το πρώτο του σόλο cd που κυκλοφορεί από την πορτογαλλική εταιρεία Creative Sources Recordings. Το "KOPFKINO" ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Deteriorate Sound Festival IV στο club six dogs στην Αθήνα την περασμένη άνοιξη και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016.Χρησιμοποιώντας ένα μικρό jazz drum set και δύο μικρόφωνα ο Δημητριάδης συνθέτει σε πραγματικό χρόνο ηλεκτροακουστικά ηχητικά τοπία, δίνοντας έμφαση στο ηχόχρωμα, τα υλικά -μέταλλα και δέρματα- και τις δονήσεις τους, τους "άλλους" κρυμμένους ήχους των τυμπάνων. Ενα ηχητικό φιλμ δημιουργείται ζωντανά μπροστά στον ακροατή.


Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας μια εκλεκτή καλεσμένη, η Σαβίνα Γιαννάτου θα συμμετέχει σε ένα αυτοσχεδιαστικό ντούο με τον Γιώργο Δημητριάδη, μια πρεμιέρα που κανείς δεν πρέπει να χάσει!


ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ
Οι κρατήσεις θέσεων για την παράσταση θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online.video
https://vimeo.com/170388072

σύνδεσμοι

http://yorgosdimitriadis.com/
http://ausland-berlin.de/yorgos-dimitriadis
https://soundcloud.com/yorgos-dimitriadis
https://yorgosdimitriadis.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/yorgos.dimitriadis.1

Κριτική της συναυλίας/ηχογράφησης 7 Μαρτίου 2016 (avopolis)

"Ο Δημητριάδης αναδείκνυε λοιπόν την εν λόγω υλικότητα, στήνοντας τη μουσική του σκέψη γύρω από τον συνδυασμό των ηχητικών ποιοτήτων του ντραμ-σετ και των διαφόρων αντικειμένων που επίσης χρησιμοποιούσε. Αλλά δεν έκανε μονάχα αυτό. Παρήγαγε και ορισμένους ήχους για τους οποίους θα ορκιζόσουν (αν δεν είχες την οπτική επαφή) ότι έχουν φτιαχτεί ηλεκτρονικά. Όπως τότε που, μ’ ένα μικρόφωνο επαφής στο χέρι, έπαιζε με τα τριξίματα στο δέρμα του ταμπούρου του· ή όπως ξεκίνησε το λάιβ, κρατώντας στο ένα του χέρι ένα («κανονικό») μικρόφωνο, με τρόπο ώστε να εφάπτεται σε κάποιο πιατίνι, το οποίο χτυπούσε ύστερα με το άλλο –με μπαγκέτα ή χωρίς. Μ’ αυτήν την τεχνική έδινε έμφαση, εκτός από την υλικότητα, και στη δόνηση που δημιουργείται στο πιατίνι τη στιγμή του χτυπήματος, χτίζοντας έτσι μια ένταση πολύ απτή και ταυτόχρονα ελαφρώς απόκοσμη. Οι πλούσιες δυναμικές της, μαζί με την ευρηματικότητα του Δημητριάδη, υπήρξαν τα κλειδιά της επιτυχίας του σετ, για το οποίο δικαίως χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκομένους στο Six d.o.g.s."
11038921 377752172426603 1845800736718793440 n
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ


Ο Γιώργος Δημητριάδης ζει και εργάζεται στο Βερολίνο τα τελευταία δέκα χρόνια και είναι δραστήριο μέλος της εκεί δημιουργικής μουσικής σκηνής. Eχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων με τους Axel Dörner, Andrea Parkins, Achim Kaufmann, Tobias Delius, Alex von Schlippenbach, Paul Dunmall, Berlin Improvisers Orchestra και είναι συνιδρυτής των τρίο GRIX, GLUE και FABRIC.
www.yorgosdimitriadis.com
http://www.creativesourcesrec.com/catalog/catalog_369.html


ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

Η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 με την εκπομπή του Γ' Προγράμματος της ΕΡΤ Εδώ Λιλιπούπολη. Έχει από τότε συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους συνθέτες (Μ. Χατζιδάκις, Λ. Πλάτωνος, Μ. Γρηγορίου, Δ. Μαραγκόπουλος, Β. Κατσούλης, Ν. Μαμαγκάκης, Ν. Κυπουργός κ. α.). Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από είκοσι δίσκους και συμμετοχές σε δίσκους. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε συνεργασία με μουσικούς από τον χώρο της τζαζ και της παραδοσιακής μουσικής. Με το σχήμα Primavera en Salonico έχει εκδώσει αρκετούς δίσκους (στην ECM) και έχουν δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο.