theSEED

Εντατικό σεμινάριο χορού/αυτοσχεδιασμού & τεχνικής Alexander με ζωντανή μουσική
Γεωργία Παίζη & Θοδωρής Ζιάρκας

Ημερομηνίες και ώρες εργαστηρίου:
ΣΑΒΒΑΤΟ & KYΡIAKH 11-12 MAIOY

Το project theSEED αποτελεί μια πρακτική αυτοσχεδιασμού που χαρτογραφείται μέσα από τη σχέση της κίνησης και της μουσικής, με τεχνικό υπόβαθρο τη μέθοδο Alexander. Η Γεωργία (χορεύτρια) και ο Θοδωρής (μουσικός) διδάσκουν μαζί στα πλαίσια του theSEED από το 2015, με βάση το Λονδίνο.

Το υλικό εμπνέεται από την ποιητική κυριολεξία της ανθρώπινης ανατομίας και φυσιολογίας, αντλώντας από τη μέθοδο Alexander (και οι δύο διδάσκοντες είναι πιστοποιημένοι δάσκαλοι), τις τεχνικές Somatics και τη Βιωματική Ανατομία.

Με την καθοδήγηση των διδασκόντων (προφορικές οδηγίες, ποιητικές/μεταφορικές εικόνες, αντικείμενα, ανατομικά μοντέλα, ζωντανή μουσική), το μάθημα αποτελείται από ένα μέρος ομαδικού αυτοσχεδιασμού που δομείται σε πραγματικό χρόνο, ασκήσεις hands-on σε ζευγάρια, καθώς και ένα μέρος ομαδικής/ατομικής χορογραφικής πρακτικής (responsive choreography score) που διερευνά την κοινή εμπειρία της ακρόασης.

Η μέθοδος Alexander αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο του χορευτή και κάθε είδους performer. Συμβάλλει στην κατανόηση της μυοσκελετικής μηχανικής και της κινητικής μας ρουτίνας, καλλιεργεί την κιναισθητική νοημοσύνη και προσφέρει ισορροπία, συντονισμό και ευκολία στη στάση και την κίνηση.

Οι κινητικές συνήθειες που αναπτύσσουμε εξαιτίας της εκπαίδευσης και της εργασίας μας, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους σωματοποιούμε ασυνείδητα τα συναισθήματά μας, παρεμβαίνουν στην οργανική ισορροπία του σώματος, περιορίζοντας τις δυνατότητές μας, φέρνοντας πόνο και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ιδιοσυγκρασιακών νοσημάτων. Με την ανάκτηση αυτής της οργανικής ισορροπίας, η μέθοδος Alexander συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης, της υγείας και της φυσικής και ψυχοσωματικής μας κατάστασης.
Η Ida P. Rolf (Rolfing), ο Moshe Feldenkrais (Feldenkrais Method), η Joan Skinner (Skinner Releasing Technique), η Trisha Brown, η Gill Clarke, και η Pauline Oliveros (Deep Listening), είναι κάποιοι από τους πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς του χορού, της μουσικής και της κίνησης που αναφέρουν τη συμβολή της μεθόδου Alexander στην πρακτική τους.

ΜΕΙΚΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ: Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές χορού, αλλά και σε ερασιτέχνες.
Το επίπεδο είναι ανοιχτό, αλλά το βάθος της δουλειάς ανά μαθητή/τρια είναι ανάλογο της προσωπικής του/της εμπειρίας.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ 

DOCK11 | Βερολίνο | 2018 | http://www.dock11-berlin.de/index.php/cat/2_3/id/p576_the-SEED-intensive-workshop-.html
Chisenhale Dance Space | Λονδίνο | 2017 | http://www.chisenhaledancespace.co.uk/whatson/the-seed/
Trip Space Projects | Λονδίνο | 2015 - 2016 | http://www.tripspace.co.uk/workshop/81/metafora-laboratory/

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Η Γεωργία Παΐζη (www.georgiapaizi.com) είναι χορεύτρια και δασκάλα της μεθόδου Alexander.
Σπούδασε χορό (MA Creative Practice - Dance Professional Practice, Trinity Laban - Independent Dance), μελέτησε ανατομία & φυσιολογία (College of Cranial-Sacral Therapy) και εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο Alexander (mSTAT, LCATT) στο Λονδίνο, καθώς και αρχιτεκτονική θεωρία (ΜΑ Αρχιτεκτονική του Χώρου, ΕΜΠ) και σκηνογραφία (ΒΑ Θεατρικές Σπουδές, ΠαΠελ) στην Ελλάδα. Μελετά και ασκεί το μεταμοντέρνο χορό (new dance) και τις τεχνικές somatics από το 2005 (SRT, BMC, AM, CI κ.ά. με περισσότερους από 60 διακεκριμένους δασκάλους σε Ευρώπη & ΝΥ). Διδάσκει σε συνεργάζεται στην Ελλάδα, το Λονδίνο και το Βερολίνο.

Ο Θοδωρής Ζιάρκας (www.thodorisziarkas.co.uk) είναι μουσικός και συνθέτης από τη Ρόδο. Μεγαλώνοντας με τους ήχους της ελληνικής λαϊκής μουσικής και παίζοντας κυρίως τοπικά όργανα όπως η λύρα και η τσαμπούνα, εξελίχθηκε μέσα από τον πειραματισμό, καταλήγοντας στο κοντραμπάσο. Είναι ιδρυτικό μέλος των Valia Calda, ενώ εμφανίζεται τακτικά με τους London Improvisers Orchestra, Bonnendis, COT, Εsquivo, Amaraterra, το τρίο με τους αυτοσχεδιαστές Τάσο Στάμου & Στέφανο Χυτήρη. Έχει συνεργαστεί ένα μεγάλο φάσμα καλλιτεχνών (J. Kjær, J. Allsopp, B. Wang, A. Bohman, O. Brice, A. Homler, T. Giles, E. Litany, Α. Πολυζωγόπουλος, Μ. Πάππος, Μ. Κουλουμής, Μ. Αχαλινωτόπουλος κ.ά.). Είναι δάσκαλος της τεχνικής Αλεξάντερ.ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ
6909853355
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.georgiapaizi.com/seed-tch