ΧΑΡΙΣ και ΧΛΟΗ

Παρουσίαση κόμικ του Χρήστου Κούντουρα

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 // ώρα 20.30 // είσοδος ελεύθερη

Η καινούρια αυτοέκδοση κόμικς του Χρήστου Κούντουρα είναι μια περιπέτεια στην κλασσική αρχαιότητα του 4ου π.Χ. αιώνα, συνέχεια της προηγούμενης ᾽Χάρις και Λυσίας᾽᾽.Με ιστορικό πλαίσιο την εκστρατεία  των Μακεδόνων ενάντια στους Ιλλυριούς, οι ήρωες της ιστορίας κινούνται ανάμεσα σε δολοπλοκίες, μάχες και έρωτες με διακριτική την εμφάνιση μυθικών πλασμάτων. Το τεύχος είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο και χρωματισμένο στο χέρι και η εικονογράφηση επηρεασμένη  από την αρχαία ελληνική τέχνη όπως αυτήν την απολαμβάνουμε σε αγγεία, αγάλματα και ψηφιδωτά.

Και φυσικά,Ποιός λέει όχι σε μια ευχάριστη ηχητική αναβίωση της αρχαίας ελληνικής μουσικής την ώρα που περιηγείται τις σελίδες ενός καινούριου τεύχους κόμικς με φόντο τον αρχαίο κόσμο; Όπου μπορεί να βυθιστεί καρέ καρέ στη μεταποίηση του κλασικού με όχημα την 9η τέχνη και συνοδεία… ζωντανής ορχήστρας; Για δεύτερη φορά η ορχήστρα αρχαίων οργάνων Oρφεία Αρμονία συναντά τον εικαστικό και δημιουργό κόμικς Χρήστο Κούντουρα και πλαισιώνει την παρουσίαση του νέου τεύχους με τίτλο ΧΑΡΙΣ ΚΑΙ ΧΛΟΗ προσφέροντας μία πολυαισθητηριακή εμπειρία από το σύμπαν της αρχαίας τέχνης και ενός μυθικού κόσμου από όπου δε λείπουν ούτε ο έρωτας, ούτε ο πόλεμος, ούτε η ίντριγκα και σίγουρα όχι οι ήχοι…

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον καλλιτέχνη, να συνομιλήσουν μαζί του και να προμηθευτούν το κόμικ εφόσον το επιθυμούν.
 

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ
Οι κρατήσεις θέσεων για την παράσταση θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online.
Ο Χρήστος Κούντουρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Γαλλία όπου και διάβαζε πολλά κόμικς. Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές στον χώρο των εικαστικών. Το 2013 εκδόθηκε το πρώτο του κόμικ “Χάρις και Λυσίας” και το 2017 το “Χάρις και Χλόη”, δύο περιπέτειες στην αρχαία Ελλάδα.

Το Σύνολο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «Ορφεία Αρμονία» αποτελεί ένα εγχείρημα να περιληφθούν σε ένα μουσικό σχήμα τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα μουσικών οργάνων των διαφόρων περιόδων της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας. Λύρες, κιθάρες, πανδουρίδες, βάρβιτοι, πολύχορδα, αυλοί, σάλπιγγες, κρουστά, συγκροτούν μια πραγματική ορχήστρα αρχαίων οργάνων η οποία, υπό τη διεύθυνση και μουσική καθοδήγηση του Δημήτρη Δελφινόπουλου, ερμηνεύει σωζόμενα μουσικά αποσπάσματα από τον κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής και αναδεικνύει το αρχαίο άσμα. Η Ορφεία Αρμονία πρωτοεμφανίστηκε στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου την 1η Μαΐου του 2007 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει έναν μεγάλο αριθμό συναυλιακών εμφανίσεων στην Ελλάδα καθώς και συνεργασιών με μουσεία, Εφορείες Αρχαιοτήτων, θεατρικούς οργανισμούς, Δήμους, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ποικίλους άλλους θεσμούς.